Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Michele Rizzo

Deposition

tekst: zonder tekst
tickets: €5
reserveren: via deze link of tel. 056/22 10 01

DEPOSITION is een term ontleend aan de natuurkunde, die verwijst naar het proces waarbij vluchtig materiaal omgezet wordt in vaste materie. In deze soloperformance onthult kunstenaar Michele Rizzo dit proces van kristallisatie, en laat de verschillende componenten van de voorstelling naar elkaar convergeren. De blik staat centraal. Deze immateriële uitbreiding van het lichaam, geprojecteerd vanuit het diepste van de verbeelding op de wereld, verbindt ons met verafgelegen ruimtes. Vertrekkende vanuit tranceachtige minimale bewegingen, stelt Michele een dans voor die beweegt tussen de acties van ontwijken en grijpen. Daarbij stuurt hij zijn eigen blik en die van de toeschouwer.

DEPOSITION is het derde hoofdstuk in een trilogie en wordt voorafgegaan door de eerdere HIGHER en SPACEWALK. Net als in het eerste en tweede hoofdstuk zijn beeld en geluid belangrijke elementen in de uitvoering.

Met Anna Czapski, Diederik Peeters, Mathilde Maillard, Adva Zakaï, Hans Bryssinck, Rasa Alksnyte, Heike Langsdorf, Marine Thévenêt, Anna Rispoli, Emmanuelle Wattier et Martin Boutry, Pierre Huyghebaert en Sarah Magnan (Open Source Publishing)

Anna Czapski & Diederik Peeters zijn als artistiek onderzoekers verbonden aan KASK & Conservatorium, de School of Arts van HOGENT en howest. Het onderzoeksproject The Futurology of Cooperation wordt gefinancierd door het HOGENT Arts Research Fund.

Speeldata

CONCEPT & CHOREOGRAFIE: Michele Rizzo
LICHTONTWERP: Lukas Heistinger
DECORONTWERP: Lukas Heistinger & Michele Rizzo
MUZIEK: [geïnspireerd op O. Messiaen “Le banquet céleste”]: Billy Bultheel
DRAMATURGISCH ADVIES: Antonia Steffens
ADVIES: Ofelia Jarl Ortega & Renée Copraij
KOSTUUM: Avoidstreet & Teuntje Kranenborg
VIDEOMONTAGE & 3D ANIMATIE: Elizaveta Federmesser
PRODUCTIE: GRIP & DANSCO
COPRODUCTIE: kunstencentrum BUDA, Julidans, Centrale Fies, Triennale teatro dell’arte
MET DE STEUN VAN: CAMPO, de Vlaamse Overheid

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda