Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Anneleen Keppens & Ingrid Berger Myhre

Double Bill: Movement Essays & In Other Words

Dans
Duur: 1u15 & 0u55
Tarieven: €16 (standaard) | €6 (-26) | €3,20 (UiTPAS) | CUBO
Locatie: Schouwburg Kortrijk

CUBO
Anneleen Keppens - Movement Essays

Anneleen Keppens – ‘Movement essays’ – 20:15 – Budascoop

‘Movement Essays’ is een intieme ontmoeting met danseres en choreografe Anneleen Keppens. Geïnspireerd door ‘het essay’ in de traditie van schrijver Michel de Montaigne, toont ze drie ‘movement essays’, die elk een elementair onderdeel van abstracte dans belichten en tegelijkertijd associaties, emoties en reflecties prikkelen buiten het veld van dans.

In ’On Tempo’ verkent Anneleen hoe tempo aanvoelt, hoe het ons beïnvloedt en de relatie die tempo heeft met emotie, genre en betekenis. In ’On Shape’ gaat ze in dialoog met het vormelijke en sculpturale aspect van dans, met de suggestieve kracht van beelden en de onmogelijkheid van het vormeloze. In ’Multitudes’ gaat ze op zoek naar de veelheid aan bewegingskwaliteiten waaruit ze kan dansen en omarmt ze de pluraliteit van haar lichaam.

Anneleen Keppens brengt de sfeer van de studio, waarin ze vragen stelt, afdwaalt, verrast wordt en verbanden ziet, naar de scène. Ze wil je niet overtuigen van een standpunt, maar betrekken bij haar artistieke proces.

Ingrid Berger Myhre – ‘In Other Words’ – 21:45 – Schouwburg

Is dans een taal? En zo ja, hoe spreekt ze? Dit stuk onderzoekt de compatibiliteit tussen dans en taal en gebruikt retorische middelen als compositorische instrumenten. Met het podium als pagina ontvouwt het choreografische schrijven een fysiek discours met een eigen syntaxis, grammatica en vocabulaire.

Maar wat zijn de voorwaarden voor deze dansuitingen? En wat betekent het om dans te lezen? Met andere woorden, als we niet op zoek zijn naar betekenis, hoe voelen we dan de zin bij het kijken naar deze dans?

Met verstand, charme en verfijning geeft Ingrid Berger Myhre haar relativerende kijk op dans in pretentieloze en humoristische uitvoeringen. In haar nieuwe voorstelling ‘Met andere woorden’ zet ze haar spel met de capaciteiten en tekortkomingen van taal voort en gebruikt ze het als een steiger voor dans als poëtische expressie.

Deze voorstelling vindt plaats in Schouwburg Kortrijk.

Speeldata

  • Anneleen Keppens - Movement Essays
  • Anneleen Keppens - Movement Essays
  • Anneleen Keppens - Movement Essays
  • Ingrid Berger Myhre - In Other Words
  • Ingrid Berger Myhre - In Other Words

Anneleen Keppens – ‘Movement essays’

Concept, choreografie & performance: Anneleen Keppens. Lichtontwerp: Elke Verachtert. Artistieke coach On Tempo: Pieter De Praetere. Artistieke coach On Shape: Jolien Naeyaert. Artistieke coach Multitudes: Laura Dannequin. Styling: Maria Ferreira Silva. Geluid: Thibaud Dezyn. Mentor: Oonagh Duckworth. Coproductie: Workspacebrussels. Uitvoerende productie: Caravan Production. Residentiepartners: Workspacebrussels, STUK/Leuven, Vooruit/Gent, KAAP/Brugge & BUDA Kortrijk. Met steun van: De Vlaamse Gemeenschap en Vlaamse Gemeenschapscommissie.

 Ingrid Berger Myhre – ‘In Other Words’

Choreografie: Ingrid Berger Myhre, in samenwerking met Pablo Esbert Lilienfeld, Chloe Chignell, Thomas Bîrzan. Dans: Pablo Esbert Lilienfeld, Chloe Chignell, Thomas Bîrzan, Ingrid Berger Myhre. In gesprek met: Bojana Cveji. Sound design: Lasse Passage. Light design: Dominique Pollet. Scenografie: Edwin Kolpa. Kostuums: Min Li. Gesubsidieerd door Arts Council Norway, Fond for Lyd og Bilde. Coproductie: Kunstencentrum BUDA Kortrijk, Black Box Teater (NO), SPRING Festival (NL), MDT Stockholm (SE), Regional Arena for Samtidsdans (NO) & Dansateliers Rotterdam (NL). Met ondersteuning van: P.A.R.T.S. Research Studios ’17-’18.

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda