Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Tamar Levit & Yaën S. Levi

DUST

Installatie
Budatoren
Alle leeftijden

Openingsuren:
ZA 15.06 14:30 – 20:30
ZO 16.06 14:30 – 18:00
ZA 22.06 14:30 – 20:00

Toegankelijk voor personen met een gehoorbeperking

Gratis toegang, zonder reservatie

CUBO
DUST

Overleeft de waarde van een voorwerp de tand des tijds?

Tamar Levit en Yaën S. Levi zochten en vonden Kortrijkzanen met een verzameling of een speciale band met een of meerdere voorwerpen. In die gesprekken werden herinneringen van onder het stof gehaald en samen met de voorwerpen kwamen ook verhalen over verbondenheid naar boven. Dit roept vragen op over de (mentale) ruimte van opslag als een gebied zonder tijd, waar spullen mogen rusten, vervagen of mogelijk worden vergeten.

Met dit werk onderzoeken ze de praktijk van het verzamelen en opslaan over de jaren heen. Al deze levensverhalen en anonieme bekentenissen vormen samen een installatie die je vrij kan bezoeken. De installatie is opgebouwd rond de voorwerpen van de personen waarmee ze in gesprek gingen, en vormt dus op haar beurt ook een verzameling van objecten. Angst voor de toekomst of heimwee naar het verleden komen naar voren. Ze weerspiegelen trends, rages en emoties, maar in de ruimte waar deze objecten te rusten worden gelegd, staat de tijd al dan niet stil.

Gesprek met de kunstenaars (in het Engels)

ZA 15.06 14:30 – 15:15
ZA 22.06 18:45 – 19:30

Tamar Levit (zij) en Yaën S. Levi (hij) studeerden af aan de modeafdeling van het Shenkar College (Tel Aviv), A.pass Program (Brussel) en de Jan Van Eyck Academie (Maastricht). Ze zijn gevestigd in regio Brussel. Hun praktijk kijkt naar verschillende uitingen van draagbare items doorheen de tijd, met een bijzondere focus op uniformen, alledaagse kleding en de alledaagse praktijk van het dragen op zich. Aan de hand van installaties leggen ze persoonlijke verhalen bloot of gaan op zoek naar collectieve psyches en ensceneren het materiaal, de vorm en de sensaties die ze beschrijven. Door middel van een multidisciplinaire aanpak proberen ze de grenzen tussen huid, kleding, huizen, technologieën, klasse, zakken, machines, hen en ons te verleggen.

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda