Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Helena Dietrich (DE/BE) & Janneke Raaphorst (NL)

Elastic Habitat

Duur: 20′
Tickets: €5

Elastic Habitat is een immersieve installatie, een speeltuin, samengesteld uit textielsculpturen.

Elastic Habitat is een immersieve installatie, een speeltuin, samengesteld uit textielsculpturen. De makers ontwierpen de textielfiguren op basis van één-op-één sessies met diverse gasten. Tijdens deze gesprekken onderzochten de gasten de innerlijke perceptie van hun eigen lichaam. Deze beschrijvingen werden vervolgens omgezet in een soort kledij; een materiële vertaling van hoe de gasten hun lichaam aanvoelden, een vorm die je kan uitproberen en dragen. Je kruipt in de geest van een denkbeeldig lichaam en onderzoekt je eigen identiteit op een ongedwongen, sensorische en intuïtieve wijze.

Met Anna Czapski, Diederik Peeters, Mathilde Maillard, Adva Zakaï, Hans Bryssinck, Rasa Alksnyte, Heike Langsdorf, Marine Thévenêt, Anna Rispoli, Emmanuelle Wattier et Martin Boutry, Pierre Huyghebaert en Sarah Magnan (Open Source Publishing)

Anna Czapski & Diederik Peeters zijn als artistiek onderzoekers verbonden aan KASK & Conservatorium, de School of Arts van HOGENT en howest. Het onderzoeksproject The Futurology of Cooperation wordt gefinancierd door het HOGENT Arts Research Fund.

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda