Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Cassiel Gaube

Farmer Train Swirl – étude

taal: zonder tekst
tickets: €5
reserveren: via deze link of tel. 056/22 10 01

Cassiel bracht de laatste jaren door met het verkennen van de levendige House dansscene. In zijn solo Farmer Train Swirl – étude probeert hij een choreografische ruimte te openen waarin de vaardigheden van het stappen in dialoog worden gebracht met de rijke stap-woordenschat van de House-dans en, via dit samenspel, opnieuw uitgevonden worden.

Wandelen zit diep in ons neuromotorisch systeem verankerd. Het is een van de meest fundamentele manieren waarop we ons verhouden tot de wereld. In Farmer Train Swirl – étude wordt beweging ingezet als het empathische bindmiddel tussen het lichaam van de toeschouwer en dat van de performer. Het wandelen transformeert zich geleidelijk aan in complexe en muzikale voetpatronen, die de omvangrijke 'stap'-woordenschat van house dance zichtbaar maken.

Met Anna Czapski, Diederik Peeters, Mathilde Maillard, Adva Zakaï, Hans Bryssinck, Rasa Alksnyte, Heike Langsdorf, Marine Thévenêt, Anna Rispoli, Emmanuelle Wattier et Martin Boutry, Pierre Huyghebaert en Sarah Magnan (Open Source Publishing)

Anna Czapski & Diederik Peeters zijn als artistiek onderzoekers verbonden aan KASK & Conservatorium, de School of Arts van HOGENT en howest. Het onderzoeksproject The Futurology of Cooperation wordt gefinancierd door het HOGENT Arts Research Fund.

Speeldata

foto: (c) Tine Declerck

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda