Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Stephanie Kayal & Abed Kobeissy

Galactic Crush

Dans, performance, muziek
Première
Duur: 0u50
Engels gesproken, Nederlandse en Franse boventiteling
15+

CUBO

NA DE RAMP: BEIROET IN MUZIEK

De gebeurtenissen in deze voorstelling vinden plaats in een parallel universum, waar een anti-heldin danser en haar muzikant als vergelding voor decennia van kwaad en corruptie een machtig, ondergefinancierd en losjes georganiseerd koppel vormen dat de misdaad bestrijdt om gerechtigheid te brengen!

Met goede bedoelingen en zonder ervaring zijn ze een doorsnee samenvatting van het hedendaagse Beiroet. Deze creatie is een bijna egoïstische, kinderachtige poging om een oncontroleerbare behoefte aan wraak te voeden. Kayal ziet de dans als een martiaal verzet tegen mensenrechtenschendingen, tegen het gewelddadige verlies van intimiteit en de brandende dorst gerechtigheid.

Met de steun van Mophradat

mophradat-logo

Stephanie Kayal is een performanceartieste, choreografe en danseres gevestigd in Beiroet. De afgelopen jaren heeft ze als performer samengewerkt met verschillende artiesten en gezelschappen met wie ze optrad in Beiroet, België, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Chili, Tunesië, Egypte en Jordanië. Haar tweede creatie Galactic Crush zal in première gaan op NEXT Festival. Ze is losjes verbonden met haar debuut Evidence of Things Not Seen (2021), een voorstelling over een familie die achtervolgd wordt door dans uit haar verleden.

Abed Kobeissy is een in Beiroet gevestigde elektro-akoestische muzikant. Met de Levantijnse buzuq als hoofdinstrument heeft zijn muziek een lokale identiteit, zonder aanspraak te maken op een traditionele of etnische rol. Zijn muziek is gebaseerd op de lokale stedelijke soundscape en behandelt vaak onderwerpen die verband houden met familie en huis.

Speeldata

Choreography: Stephanie Kayal
Music: Abed Kobeissy
Performers: Stephanie Kayal and Abed Kobeissy
Dramaturgical advice: Wen Hui
Light Design: Pôl Seif
Photos: Christian Schuller
Co-production: NEXT Arts Festival, Kunstencentrum BUDA, Zoukak Theatre Company
With the support of: Mophradat’s Art Time residency program, Frankfurt Moves!/Frankfurt Lab & KFW Stiftung, DiR – Fabrik Moves Potsdam
Galactic Crush is realized with the support of Mophradat’s Art Time residency program.
With the kind support of the residency programme Frankfurt Moves! hosted by the Frankfurt LAB.
Frankfurt Moves! is an initiative of the foundation KfW Stiftung in cooperation with the Frankfurt LAB aimed at promoting up-and-coming international artists in the performing arts sector.
Supported by DiR – Dance in Residence Brandenburg, a cooperation project of fabrik moves Potsdam and TanzWERKSTATT Cottbus. The program is created in cooperation with Pro Potsdam, Bürgerhaus am Schlaatz, fabrik Potsdam and the Brandenburg State Museum of Modern Art I Dieselkraftwerk Cottbus and is supported by DIEHL+RITTER/TANZPAKT RECONNECT, funded by the Federal Government Commissioner for Culture and the Media as part of the NEUSTART KULTUR initiative, the State of Brandenburg, the City of Potsdam and the City of Cottbus.
Special thanks to: Jenny Flügge, Hanke Wilsmann, Sven Till, Björn, Nicole Kayal, Jana Traboulsi.

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda