Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Miet Warlop

Ghost Writer and the Broken Hand Break

i.k.v.: Almost Summer Festival
duur: 45 min.
tickets: €12 | combiticket met The Sea Within = €25
reserveren: online

Drie performers draaien 45 minuten lang in een cirkel.

In Ghost Writer and the Broken Hand Break vertrekt Miet Warlop van een westerse versie van de wervelende dans van de Soefi derwisjen. Drie performers draaien 45 minuten lang in een cirkel – een beweging die in soefi-ceremonies bedoeld is om een staat van religieuze extase op te wekken. De dans wordt verrijkt met muziek. Het wordt een experiment in perceptie, een duizelingwekkend gevoel, een reflectie op onze tijdsgeest. De mix van kolkende dans, voorstelling en concert beweegt zich op de dunne lijn tussen zelfbeheersing en controleverlies.

Double bill met The Sea Within van Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe.

Met Anna Czapski, Diederik Peeters, Mathilde Maillard, Adva Zakaï, Hans Bryssinck, Rasa Alksnyte, Heike Langsdorf, Marine Thévenêt, Anna Rispoli, Emmanuelle Wattier et Martin Boutry, Pierre Huyghebaert en Sarah Magnan (Open Source Publishing)

Anna Czapski & Diederik Peeters zijn als artistiek onderzoekers verbonden aan KASK & Conservatorium, de School of Arts van HOGENT en howest. Het onderzoeksproject The Futurology of Cooperation wordt gefinancierd door het HOGENT Arts Research Fund.

Speeldata

foto’s: Reinout Hiel

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda