Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Grand Magasin (FR)

Inventer de nouvelles Erreurs

taal: Frans gesproken, Nederlands boventiteld
tickets: €13 / €7
reserveren: info@budakortrijk.be | 056/221001
i.k.v.: festival Latitudes Contemporaines Rijsel

Inventer de nouvelles Erreurs (‘Nieuwe Fouten Bedenken’) is geïnspireerd op ‘backstage komedies’, die meestal op scene tonen hoe een musical gemaakt wordt.

Pascale Murtin en François Hiffler richtten in 1982 het eigenzinnige Franse gezelschap Grand Magasin op en maakten ondertussen meer dan 20 voorstellingen, ondanks een, naar eigen zeggen, “compleet gebrek aan kennis en kunde op vlak van theater, dans en muziek.”

In 2013 herwerkten ze met meer dan 20 figuranten uit Armentiers en Kortrijk hun voorstelling Morde la Poussière, dat tijdens Buda Vista #2 gepresenteerd werd in Le Vivat (FR).

Nu werken ze aan een opera. Inventer de nouvelles Erreurs (‘Nieuwe Fouten Bedenken’) is geïnspireerd op ‘backstage komedies’, die meestal op scene tonen hoe een musical gemaakt wordt.

Dat is ook hier het geval: we zien het ontstaan van een kleine opera – het bedenken van het libretto (niet meer dan 2 zinnen!), het kiezen van de performers (waaronder Diederik Peeters!), het (ontbreken van) decor… tot en met het tonen van de eigenlijke opera (niet langer dan 20 minuten!).

Hilarisch en slim. Met muziek van de Amerikaanse componist Tom Johnson. Gegarandeerd ga je met breed glimlachend naar huis…

Online reserveren kan hier.
Zoek je vervoer vanuit Brussel? Bij voldoende interesse, voorzien we een bus. Laat het weten bij je reservatie.

Bekijk hier het volledige programma van Latitudes Contemporaines.

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda