Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

IVANA MÜLLER / I’M COMPANY (FR): Forces of Nature

Performance
Première
Duur: 1u 10 min.
Locatie: Budascoop
i.k.v.: NEXT TIME
EN gesproken, NL & FR ondertiteld
Tickets: €15 | online

Forces of Nature herdenkt het idee van groepsbewegingen in hun fysieke, sociale en ecologische context.

Forces of Nature herdenkt het idee van groepsbewegingen in hun fysieke, sociale en ecologische context. Hoe en waarom ontstaan ze, wat is hun potentieel en wat zijn de effecten op hun omgeving, zowel onmiddellijk als later? Op basis van deze reflecties volgt het stuk de bewegingen van een kleine gemeenschap bestaande uit vijf mensen met verschillende energieën en ideeën. Hun verlangens zijn misschien niet dezelfde, maar ze hebben wel een gemeenschappelijk doel: de constructie van een gedeelde fysieke en denkbeeldige ruimte.

Hun gesprekken worden hun bewegingen; hun vragen worden hun grenzen.

Op die manier wordt het stuk een reis door een landschap in permanente verandering, samengesteld uit gebaren, gesprekken, bewegingen en relaties die de betekenis en het potentieel van wat we ‘met elkaar gemeen hebben’, de notie van onderlinge afhankelijkheid, de duurzaamheid van grondstoffen, het belang van ‘zorg dragen’, het idee van inspanning, de relevantie van individuele en collectieve keuzes, en de noodzaak om te handelen, in vraag stellen.

Ivana Müller is een gerenommeerde choreograaf, kunstenaar en auteur die al meer dan 15 jaar werk creëert voor theater en beeldende kunst. Haar stukken, die vaak een poëtische benadering van het imaginaire en de verbeelding ontwikkelen of tekst worden binnen specifieke fysieke of sociale contexten, zijn sinds 2014 regelmatig te zien geweest bij BUDA en NEXT festival.

Ondanks de annulering van NEXT festival 2020, blijven we de geplande artiesten en creaties ondersteunen. De vijf co-organiserende partners creëerden daarom het ‘NEXT TIME’ label, waaronder voorstellingen geprogrammeerd worden die tijdens NEXT 2020 hadden moeten plaatsvinden.

Speeldata

CONCEPT & TEXT & CHOREOGRAPHY & SCENOGRAPHY: Ivana Müller
IN COLLABORATION WITH THE PERFORMERS: Julien Gallée-Ferré, Daphné Koutsafti (in alternance with Anne Lenglet), Julien Lacroix, Irina Solano (in alternance with Jeanne Lepers) and Vincent Weber
SCENOGRAPHY IN COLLABORATION WITH: Alix Boillot
COSTUMES: Suzanne Veiga Gomes
ARTISTIC COLLABORATORS: Anne Lenglet & Jonas Rutgeerts
LIGHTING DESIGN & TECHNICAL COORDINATION: Fanny Lacour
SOUNDSCAPE: Cornelia Friederike Müller
PRODUCTION I’M COMPANY: François Maurisse, Gerco de Vroeg, Suzanne Veiga Gomes
COPRODUCTION: Schauspiel Leipzig, Residenz, Leipzig (DE), ménagerie de verre, Paris (FR), kunstencentrum BUDA, Kortrijk (BE), Kaaitheater Bruxelles (BE) – ACT – Art Climate Transition, Tanzfabrik, Berlin, (DE) apap- performing Europe 2020, CCN2 – Centre national chorégraphique de Grenoble (FR)
WITH THANKS TO: Théâtre Paris-Vilette (FR) & Les Laboratoires d’Aubervilliers (FR)
I’M COMPANY RECEIVES FUNDING FROM: Direction régionale des affaires culturelles d’Île-de-France – Ministère de la Culture et de la Communication

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda