Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Katerina Andreou

BSTRD

ikv: NEXT festival
tickets: €10 / €8
reserveren: via deze link of tel. 056/23 98 55

Verrassende solo over vrijheid en vinyl

Kun je bestaan zonder ergens bij te horen? Met BSTRD creëert de Frans-Griekse choreografe Katerina Andreou een solo over de bastaard. Wat als ons idee van authenticiteit een cultureel product is, en minder met onze oorsprong te maken heeft dan met onze uiteindelijke functie? BSTRD focust op de huisgemeenschap, de omgeving bij uitstek waar vreemde identiteiten kunnen samensmelten zonder de band met hun oorsprong te verliezen. In de voorstelling speelt Andreou met het idee van hybridisering. Zo hoopt ze de rijkdom van identiteit te vatten. Op het podium heeft de danseres slechts één partner: een vinyl draaitafel, een gepersonifieerde stem voor haar verbasterde figuur, die zich laat drijven op strakke houseritmes. Het lichaam van BSTRD presenteert zichzelf als uniek en veelvoudig tegelijk.

Met Anna Czapski, Diederik Peeters, Mathilde Maillard, Adva Zakaï, Hans Bryssinck, Rasa Alksnyte, Heike Langsdorf, Marine Thévenêt, Anna Rispoli, Emmanuelle Wattier et Martin Boutry, Pierre Huyghebaert en Sarah Magnan (Open Source Publishing)

Anna Czapski & Diederik Peeters zijn als artistiek onderzoekers verbonden aan KASK & Conservatorium, de School of Arts van HOGENT en howest. Het onderzoeksproject The Futurology of Cooperation wordt gefinancierd door het HOGENT Arts Research Fund.

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda