Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Cardellini | Gonzalez

L’Âge d’Or/De Gouden Eeuw

Performance, wandeling
Duur: 1u10
Nederlands gesproken
14+
Gaat door in K in Kortrijk

Trefwoorden: # #
CUBO

ACHTER DE SCHERMEN VAN DE UTOPIE

In de trilogie Golden Age stellen kunstenaars Igor Cardellini en Tomas Gonzalez de fundamenten van onze tijd in vraag. Via een ‘rondleiding’ gidsen ze je als een eersteklas toerist langs banken, kantoren en winkelcentra. Het zijn plaatsen die we dagelijks passeren maar die we buiten hun functie weinig aandacht geven. Toch staan deze plekken in het hart van de globalisering. Op basis van de architectuur van deze gebouwen vormen de drie bezoeken een archeologische trilogie voor de huidige tijd, langs de bolwerken van kapitalisme, loonarbeid en consumptie.

Deze participatieve beleving zet jou als bezoeker in het middelpunt, samen met je groepsgenoten. Met elke stap in dit bijzondere bezoek kom je dichter bij de uitzonderlijke discipline die nodig is om een met bladgoud vernist hoogtepunt in de geschiedenis te bereiken.

In de trilogie Golden Age stellen kunstenaars Igor Cardellini en Tomas Gonzalez de fundamenten van onze tijd in vraag. Via een ‘rondleiding’ gidsen ze je als een eersteklas toerist langs banken, kantoren en winkelcentra. Het zijn plaatsen die we dagelijks passeren maar die we buiten hun functie weinig aandacht geven. Toch staan deze plekken in het hart van de globalisering.

Speeldata

Design and text: Igor Cardellini, Tomas Gonzalez.
Assistant director: Pierre-Angelo Zavaglia.
External view: Adina Secrétan.
Administration, production: Sarah Gumy.
With: Anna Franziska Jäger
Production: K7 Productions, Théâtre Vidy-Lausanne.
Production support: Kunstencentrum Vooruit, KANAL, Centre Pompidou.
With the support of: Canton of Vaud – City of Lausanne – Loterie romande – Pro Helvetia, Swiss Arts Council – Nestlé Foundation for the Arts – Ernst Göhner Foundation – Jan Michalski Foundation – SSA Cultural Fund.
Acknowledgements: Delphine Abrecht, Johannie Artho, Tiphanie Bovay-Klameth, Hervé De Rham, Yan Duyvendak, Matthieu Jaccard, Yvette Jaggi, Pierre-André Juvet, Cédric Maillard, Sébastien Rey.

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda