Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Sara Manente (IT/BE) & Marcos Simoes (PT)

Lava

Reserveren: info@budakortrijk.be | 056/221001
tickets: 13 / 7 / 5 € | combiticket met Fruits of Labor van Miet Warlop: 20 / 12 €.

Lava wisselt van samenstelling, temperatuur, viscositeit en gedrag. Het wijzigt de omgeving en produceert onverwachte vormen en veranderingen. Lava is het gevolg van een uitbarsting die zich verspreidt en wegvloeit. Oncontroleerbaar, beangstigd en tegelijk aantrekkelijk.

Lava is een metafoor voor het Derde.

“We hebben gewerkt met het idee van het Parallelle, het Idiote en het Derde.
Het parallelle is een tijd.
Het Idiote is een gemoedstoestand.
Het Derde is wat ontstaat in de tussenzone.”

In hun nieuwe duo LAVA ontwikkelen Sara Manente en Marcos Simoes een taal door verschillende soorten materiaal samen te voegen: textiel, literair, grafisch en choreografisch. Ze creëren een ruimte zonder centrum, een ruimte die functioneert als een rebus.

Om het publiek ontvankelijk te maken voor een overdaad aan interpretatie, starten ze de voorstelling met het lezen van Tarotkaarten.

Met Anna Czapski, Diederik Peeters, Mathilde Maillard, Adva Zakaï, Hans Bryssinck, Rasa Alksnyte, Heike Langsdorf, Marine Thévenêt, Anna Rispoli, Emmanuelle Wattier et Martin Boutry, Pierre Huyghebaert en Sarah Magnan (Open Source Publishing)

Anna Czapski & Diederik Peeters zijn als artistiek onderzoekers verbonden aan KASK & Conservatorium, de School of Arts van HOGENT en howest. Het onderzoeksproject The Futurology of Cooperation wordt gefinancierd door het HOGENT Arts Research Fund.

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda