Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Marcos Simoes (PT)

HOW NOT TO BE UNDERSTOOD?

première
tickets: €10 / €8 (-26/+65/pro)
reserveren: online

In dit project benader ik kunst als een geest.

“In dit project benader ik kunst als een geest. Een geest die de kunstenaar omringt en doorheen het proces voortdurend actief is en op onvoorspelbare wijze de schijnbare ruimte van het niets lijkt op te roepen. Het vormeloze zoeken naar een vorm, het oneindige zoeken naar het eindige (als vorm) en opnieuw naar het oneindige doorheen de toeschouwer. Om deze aanwezigheid te begrijpen, werk ik rond het idee van een collectie – een kunstgerelateerde collectie in de vorm van video's. Hoe kan ik door middel van een collectie van fragmenten of stukken een Geest creëren? Een aanwezigheid in voortdurende beweging, een Geest die volgt, beïnvloedt, verschijnt en met mij bij het vormgeven van het werk samenwerkt – een Geest als een onzichtbare dramaturg.”

How not to be understood?, op dit moment nog geen solo of eerder een solo die nog moet komen, is een liefdesverhouding met de kunst. Liefde als een overgang naar de ander, een proces van alteriteit, van deterritorialisering, een buitenlichamelijke ervaring in de meervoudigheid van de ander en een creatieve kracht. Kunst als liefde.

Marcos Simoes (1975, Portugal) is choreograaf en performer en woont in Brussel. Hij maakt sinds 2002 voorstellingen, soms in samenwerking met andere kunstenaars zoals Sara Manente, Lilia Mestre, Marcelo Mardones en leden van Cabra vzw. Met zijn lichaam als werkmateriaal, gebruikt hij in zijn performances verschillende media: geluid, video, tekening, beeld en textiel om situaties en contexten te creëren waarin hij beweging en communicatie onderzoekt en in vraag stelt. Een relationele aethetiek door middel van emoties, interjecties, gebaren, scores, extra zintuiglijke waarnemingspraktijken.

Speeldata

Created and performed by: Marcos Simoes & Art Spirit
Light design: Estelle Gautier
Sound design: Christophe Albertijn (some musics used are created by Sara Manente)
Scenography and costumes: An Breugelmans
External eye: Edurne Rubio, Lilia Mestre & Sara Manente
Sound & video assistant: Jonas Chéreau
Photos: Marcelo Mardones
Co-production: Dommelhof and kunstencentrum BUDA
Residency fee: WpZimmer
With the support of: Vooruit
Administration: Hiros vzw
Thanks to: the support of Circolando (PT) and ZSenne Art Lab (BE) during the research period

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda