Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Nada Gambier (FI/BE)

Monstrous Encounters of Clowns – an attempt to swallow the world

tickets: €10 | €8 (-26/65+/oko/groepstarief) | €6 (eyca)
reserveren: info@budakortrijk.be | 056/221001
taal: Engels gesproken, zonder ondertitels

Met een gezonde dosis absurditeit en een snuifje Do It Yourself brengt Nada het monsterlijke en het menselijke samen in een gebeuren dat langzaam de grenzen verlegt tussen getuigen, spelers, medewerkers en waarnemers.

Monsterlijke Ontmoetingen met Clowns – een poging om de wereld te behappen draait rond veiligheid en gevaar, onzichtbare vijanden en noodtoestanden, conflict en gemeenschap. In welke mate voeden onze verwachtingen en vooroordelen onze angst? Hoe gedragen we ons in een omgeving die tegelijk angstaanjagend en lachwekkend is? Herkenbare beelden en situaties uit recente nieuwsfeiten worden uit hun context gehaald en in een andere omgeving geplaatst – met andere, ongebruikelijke spelregels. Monstrous Encounters of Clowns… plaatst performers en toeschouwers in dezelfde ruimte en nodigt daardoor uit tot interpretatie en reflectie; wat als in deze plek van verbeelding en emotie plots ook realiteit binnenkomt?

De plaats van actie zou een trainingskamp kunnen zijn, met evenveel gevoel van dreiging als van samenwerking. Het publiek gaat en staat waar het wil. Met een gezonde dosis absurditeit en een snuifje Do It Yourself brengt Nada het monsterlijke en het menselijke samen in een gebeuren dat langzaam de grenzen verlegt tussen getuigen, spelers, medewerkers en waarnemers.

Met Anna Czapski, Diederik Peeters, Mathilde Maillard, Adva Zakaï, Hans Bryssinck, Rasa Alksnyte, Heike Langsdorf, Marine Thévenêt, Anna Rispoli, Emmanuelle Wattier et Martin Boutry, Pierre Huyghebaert en Sarah Magnan (Open Source Publishing)

Anna Czapski & Diederik Peeters zijn als artistiek onderzoekers verbonden aan KASK & Conservatorium, de School of Arts van HOGENT en howest. Het onderzoeksproject The Futurology of Cooperation wordt gefinancierd door het HOGENT Arts Research Fund.

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda