Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Diederik Peeters

Muted Apparitionals

20′

In het kader van zijn project Apparitions gaat Diederik Peeters aan de slag met Jonas Chéreau en Sara Manente in een choreografie die uitzoekt hoe lichaamloze stemmen dansen en hoe stemloze lichamen spreken

In het kader van zijn project Apparitions gaat Diederik Peeters aan de slag met Jonas Chéreau en Sara Manente in een choreografie die uitzoekt hoe lichaamloze stemmen dansen en hoe stemloze lichamen spreken. Een bijzonder gebeuren.

Reserveren kan hier

SPECTROPHILIA

In kader van zijn lopende project, heeft Andros Zins-Browne Diederik Peeters en Stina Nyberg samen uitgenodigd voor een blind date. Terwijl Diederiks project Apparitions en Stina's Thunderstruck ogenschijnlijk weinig gelijkenis vertonen, leek hun onderliggende interesse in de late 19e/begin 20ste eeuw als een tijd waarin wetenschap en magie nauwer met elkaar verweven waren, en waar geloof en technologie op een meer symbiotische wijze met elkaar verbonden waren dan vandaag, duidelijk onder een gemeenschappelijke noemer te vallen. Na verschillende bijeenkomsten waarin deze gedeelde interesses werden besproken en de gesprekken onvermijdelijk voerden naar het occulte, elektriciteit als een expressie van spiritualiteit, en stemmen uit het dodenrijk – besloten de kunstenaars samen drie unieke evenementen voor te stellen. Twee zijtakken die hun fascinatie verkennen voor formats waarin geen van beide kunstenaars zich ooit al heeft gewaagd – een concert (Stina) en een dansvoorstelling (Diederik) – én een samenwerking rond poppentheater en (erotische) spookverhalen, met begeleiding van Theremin-speler Beatrijs De Klerck.

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda