Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Katja Dreyer (DE/BE)

Ophelia Comes to Brooklyn

Duur: 60′
Taal: Engels gesproken
Tickets: €5

In dit theaterstuk proberen drie acteurs het verhaal dat doorheen een heel leven loopt te ontcijferen.

De theatertekst Ophelia Comes to Brooklyn werd in 1982 geschreven door Antje Katcher, die op 20-jarige leeftijd vanuit een kleine Duitse stad naar New York was geëmigreerd. Toen ze stierf liet ze een berg spullen na aan haar nicht Katja Dreyer: objecten, brieven, gedichten, een appartement, een groep vrienden, een geschiedenis.

In deze allereerste enscenering van dit theaterstuk proberen drie acteurs het verhaal dat doorheen een heel leven loopt te ontcijferen. Samen met het publiek duiken ze in verschillende tijden en plaatsen: Duitsland in de jaren vijftig, Rusland in de jaren zestig, New York in de jaren zeventig. Ze worden geconfronteerd met anti-oorlogsbewegingen, poëzielezingen, een herdenking. Hoe kan je een persoon lezen door wat ze heeft geschreven en achtergelaten?

Met Anna Czapski, Diederik Peeters, Mathilde Maillard, Adva Zakaï, Hans Bryssinck, Rasa Alksnyte, Heike Langsdorf, Marine Thévenêt, Anna Rispoli, Emmanuelle Wattier et Martin Boutry, Pierre Huyghebaert en Sarah Magnan (Open Source Publishing)

Anna Czapski & Diederik Peeters zijn als artistiek onderzoekers verbonden aan KASK & Conservatorium, de School of Arts van HOGENT en howest. Het onderzoeksproject The Futurology of Cooperation wordt gefinancierd door het HOGENT Arts Research Fund.

Speeldata

Performance: Katja Dreyer, Davis Freeman & Dolores Hulan.
Tekst: Katja Dreyer, Antje Katcher & Davis Freeman
Licht: Hans Mejer
Geluid: Chris Umney
Dramaturgie: Esther Severi
Painting: Bernard van Eeghem
Visuals: Britt Hatzius & Antje Katcher
Productie: Kunstenwerkplaats Pianofabriek
Co-productie: C-TACKT/Dommelhof & Kunstencentrum BUDA
Met dank aan: Paul Genega, Jim Werkosvski, Jackie Myer, Canio’s books, Susan Landau & Willem de Wolf
Met de steun van: Vlaamse Gemeenschap & Vlaamse Gemeenschapscommissie

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda