Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Einat Tuchman (IL/BE)

Other Enter

tickets: €10 / €8 (-26/+65/pro)

reserveren: online

 Kan ik via mijn artistieke praktijk mensen dichter bijeenbrengen?

Beeld je in dat je niet in het centrum van de stad woont, maar in een buurt aan de rand. Een multiculturele buurt – erg druk – waar mensen elkaar constant kruisen, maar nauwelijks in contact komen met elkaar of zich onderling vermengen.
En jij? Jij bent een artiest en denkt bij jezelf: “Wat kan ik doen om hier verandering in te brengen? Kan ik via mijn artistieke praktijk mensen dichter bijeenbrengen?”

Einat Tuchman werkt sinds enkele jaren in Molenbeek om en rond de Square des Libérateurs / Bevrijderssquare. Na lang aandringen en met een onstuitbare energie slaagt ze erin om een kelderruimte in een buurthuis te mogen gebruiken. Het wordt de ‘Espacetous’. Iedereen is er welkom om er praten, werken of gewoon langs te komen. Het buurmeisje Doha is er regelmatige gast. Met haar maakte Einat deze voorstelling, die eigenlijk vertelt over de problemen en moeite om buurtprojecten te realiseren en hoe ze er ondanks vele tegenkantingen maar dankzij een tomeloze inzet in slaagt om voor gewone mensen een context te creëren waarin ze zichzelf kunnen zijn.

Speeldata

REGIE: Einat Tuchman
PERFORMANCE : Doha Jaadi, Einat Tuchman
DRAMATURGIE: Tom Viaene
SCENOGRAFIE : Khaled Barghouthi
TEKENING: An Wittevrongel
KOSTUUM : Maryam Ouasine
COPRODUCTIE : workspacebrussels, Nadine , KVS, sponsored by vlaamse gemeenschapscommissie

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda