Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

PAULINE SIMON (FR): La Grande Remontée – The great hold-up ! UITVERKOCHT

Dans, performance, theater
Première
Duur: 60 min.
Locatie: Budascoop
EN & FR gesproken (Engels ondertiteld)
Tickets: €10 | online

Een choreografisch- en textielkunstwerk, waarbij een dialoog wordt geopend over de normativiteit van het mannelijk lichaam en de oneigenlijke toe-eigening ervan.

La Grande Remontée – The great hold up ! vloeit voort uit gender- en sociaal-wetenschappelijk onderzoek en neemt de vorm aan van een choreografisch- en textielkunstwerk, waarbij een dialoog wordt geopend over de normativiteit van het mannelijk lichaam en de oneigenlijke toe-eigening ervan. Het stuk, gebaseerd op een onderzoek naar een mannelijk anticonceptie-kledingstuk dat door de gezondheidsinstellingen werd genegeerd en afgekeurd, beschouwt afwezige of perifere contexten als plaatsen waar de kracht van transgressie door beweging kan worden opgeroepen. Dans wordt daarbij ook een katalysator voor de reacties die dit kledingstuk uitlokte binnen de maatschappij, door in te spelen op de angsten die het oproept: impotentie, verlies van viriliteit, beperking…

De fasen in het onderzoek zullen gedurende het hele creatieve proces worden gedeeld door middel van workshops in kunst- en modescholen, of met betrokken doelgroepen uit de non-profitsector die zich inzetten voor seksuele gezondheid.

Pauline Simon is choreograaf, performer en academisch onderzoeker. Haar choreografische benadering wordt gekenmerkt door transdisciplinair onderzoek (dans, beeldende kunst, sociale wetenschappen) waarin dans fungeert als een draagvlak voor een onderwerp of een context, en waardoor verbanden worden gecreëerd tussen het intieme en het politieke. Haar werk overstijgt het louter choreografische veld en onthult nieuwe perspectieven op de werkelijkheid. Simon volgde een opleiding hedendaagse dans aan de CNR in Lyon, de CNSMDP in Parijs en vervolgens aan de CND (staatsdiploma voor onderwijs). In 2020 behaalde ze een masterdiploma aan de EHESS in Parijs.

Speeldata

Choreography & interpretation: Pauline Simon
Artistic assistant: Ana Rita Teodoro, Marion Henry
Consultant for the thematic of the project: Maxime Labrit
Costume: Darius Dolatyari-Dolatdoust
Scenography: Maureen Beguin and Darius Dolatyari-Doladoust
Sound: Laurent Gérard
Lighting: Maureen Beguin
Thanks to: Nitsan Margaliot
Production administration: Vénus Castro, Paul Lacour-Lebouvier
Partners: kunstencentrum BUDA – Kortrijk (residence, production, distribution), CCNO, Centre National Chorégraphique d’Orléans (residency, production) IFM-Institut Français de la Mode & CND Centre National de la Danse (Research workshop, production) DRAC Ile-de-France (project support), Charleroi Danse (production), Association Emmetrop, Bourges, (residency) Atelier 210, Bruxelles (textile residence, production, distribution) Centre de Wallonie Bruxelles, Paris (distribution)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda