Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

PAZ ROJO (ES): ECLIPSE: MUNDO

Dans
Belgische première
Duur: 62 min.
Locatie: Budascoop
Ticket: €15 | online

ECLIPSE: MUNDO stelt een instrument voor audiovisuele dissociatie voor waarin de dans verschijnt als verlatenheid.

ECLIPSE: MUNDO brengt verlating (de etymologische oorsprong van het woord ‘eclips’) tot uitdrukking door middel van een audiovisuele dissociatie, waarbij de dans verschijnt als een leegte, als een scheiding, als een terugtrekking. Als ware het een choreografie die onderbroken wordt door haar eigen voorbereiding, is dit een dans die, hoewel hij niets verlangt, toch iets teweegbrengt. Deze dans, die een aanhoudende bas is geworden, een ruïne, een gemompel, zoekt voor zichzelf een ander vertrekpunt, een andere manier om opnieuw te dansen. Deze performance wordt vergezeld van de uitgave To Dance in the Age of No-Future, geschreven door Paz Rojo, (uitgegeven door Circadian, Berlijn 2019).

Al meer dan tien jaar doet Paz Rojo (1974, Madrid) onderzoek naar dansproductie buiten het kader van de kapitalistische waardeproductie. Rojo is Doctor of Philosophy in Fine Arts in Performative and Media Practices met een specialisatie in choreografie aan de Stockholm University of the Arts in Zweden. Ze ontwikkelt haar werk doorheen choreografische, tekstuele, audiovisuele, curatoriële, collectieve en experimentele technieken.

Speeldata

Directed by: Paz Rojo
Sound space: Fran MM Cabeza De Vaca
Dance: Oihana Altube, Arantxa Martínez, Jaime Llopis, Paz Rojo, Ricardo Santana
Light Design: Carlos Marquerie
Costumes: Jorge Dutor
Technical Coordination: David Benito and Andrés Francisco Pérez Dwyer
Sound assistance: Uriel Irland i Rabinad
Photography and trailer: Emilio Tomé
Supported by: Uniarts (Stockholm University of The Arts) Sweden; Naves Matadero – Internacional Center of Live Arts and City Council, Madrid

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda