Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Mette Edvardsen & Matteo Fargion

Penelope Sleeps

i.k.v.: Almost Summer Festival
duur: 1u30
Engels gesproken
tickets: €7 / €18 dagticket
reserveren: via deze link

Een opera in essay-vorm op tekst van Mette Edvardsen en muziek van Matteo Fargion.

Penelope Sleeps is een opera in essay-vorm op tekst van Mette Edvardsen en muziek van Matteo Fargion. Het is, na Oslo (2017), de tweede samenwerking waarbinnen een experimentele verbinding tussen stem en muziek centraal staat. Dit keer vanuit een lange, sluimerende, geheime maar gedeelde wens om opera als vertrekpunt te nemen. De tekst is in proza​vorm, als een ‘essay’ – van het Franse ‘essai’, wat proberen betekent. En toch duidelijk ook ‘opera’ wat in het Italiaans 'werk' betekent. Een open 'poging tot werk' dus die de twee kunstenaars toelaat hun eigen artistieke paden te volgen, maar hen zonder twijfel ook naar ongekende landschappen leidt…

Met Anna Czapski, Diederik Peeters, Mathilde Maillard, Adva Zakaï, Hans Bryssinck, Rasa Alksnyte, Heike Langsdorf, Marine Thévenêt, Anna Rispoli, Emmanuelle Wattier et Martin Boutry, Pierre Huyghebaert en Sarah Magnan (Open Source Publishing)

Anna Czapski & Diederik Peeters zijn als artistiek onderzoekers verbonden aan KASK & Conservatorium, de School of Arts van HOGENT en howest. Het onderzoeksproject The Futurology of Cooperation wordt gefinancierd door het HOGENT Arts Research Fund.

Speeldata

foto’s: (c) Iben Edvardsen

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda