Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Philippe Beloul (BE/FR)

Quichotte: première partie “on n’est pas sorti de l’auberge”

première
FR gesproken, EN boventiteld
tickets: €10 / €8 (-26/+65/pro)
reserveren: online

Wanneer ik je zeg dat ik de avonturen van Don Quichote de La Mancha ensceneer, begrijp je dat dit een productie zonder weerga is.

“Wanneer ik je zeg dat ik de avonturen van Don Quichote de La Mancha ensceneer, begrijp je, zonder zelfs maar de twee grote boekdelen te hebben gelezen die het beroemde werk van Cervantes vormen, dat dit een productie zonder weerga is. Dat is de definitie van een avontuur. En je zou gelijk hebben om er een Donquichottistische eigenschap in te herkennen. Met mijn acteurs, die geen enkele opleiding in de podiumkunsten hebben genoten, ben ik begonnen aan een “zoektocht naar een verloren, kritische geest”. We zullen hier niet ongedeerd uitkomen. Cervantes eindigde zijn verhaal met het beschrijven van de arme Quixote, die in ademnood in zijn bed stierf. Het is een fictief verhaal dat de onrechtvaardigheid van de wereld onderzoekt. Het stuk is een overgangsritueel. Samen ontdekken we de gebaren en relaties waaruit het opgebouwd is, en samen bouwen we mee aan een nieuwe wereld.”

Het werk van Philippe Beloul situeert zich in de podiumkunsten, maar experimenteert tegelijkertijd met andere media of platformen zoals live tutorial performances en audio streaming evenementen. Hij presenteert zijn werk internationaal en blijft projecten ontwikkelen met andere artiesten, zowel in samenwerkingen als uitvoeringen. Nadat hij dans gestudeerd heeft in Cannes werkte Philippe verschillende jaren als medewerker en performer. Hij creëerde en speelde voor Les Ballets C de la B, speelde mee in Une Vie Inutile van Peeping Tom, werkte met Mette Edvartsen en acteerde in de film Somewhere in Between van Pierre Coulibeuf over het werk van Meg Stuart.

Speeldata

Acteurs / performers: Sille Beloul, Leandro Battista, Nil Pezet, Gert Beyns, Philippe Beloul
Muziek / geluid: Younes Zarhoni
Assistentie: Michiel Reynaert
Financiële steun: kunstencentrum BUDA (Kortrijk), WP Zimmer (Antwerp)
Technische steun / residenties: ARC (Romainmotier), Vooruit (Ghent)
Foto’s: Yves Pezet
Dank aan: Gabriella Carrizo, Helga Duchamps, Mette Edvardsen, Emiliano Battista, Peggy Donnely, Yves Pezet, Sara Ludi
Bijzondere dank aan: Tic-Tac Art Center, Peeping Tom, NeedCompany, Performing art Forum, NetwerkAalst
Productie: Helga Duchamps, Duchamps vzw

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda