Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Piet Arfeuille/Malpertuis

Recht zal zijn wat ik zeg

taal: Nederlandstalig
duur: 1u30

https://youtube.com/watch?v=Ufzd4rsLn-8

WAT ALS populisme een kwaal van alle tijden zou blijken? Zijn stemmenkanonnen zo succesvol enkel omdat ze het goed kunnen zeggen? 

WAT ALS populisme een kwaal van alle tijden zou blijken? Zijn stemmenkanonnen zo succesvol enkel omdat ze het goed kunnen zeggen? Wie honoreert tegenwoordig die politici? Zijn het de journalisten, het volk, de TV-programma’s, de kijkcijfers?

Dat is waar je aan moet denken als je ziet hoe de acteurs Thomas Janssens en Matthias Meersman zich uitsloven in retoriek en welsprekendheid.

Recht zal zijn… is gebaseerd op een volksvergadering in het oude Griekenland. Iemand stelt er voor om politicus Demosthenes een gouden krans toe te kennen omwille van zijn verdiensten. Maar Aischines, Demosthenes’ felste tegenstander, ziet hierin de gelegenheid om zijn rivaal te breken en dient klacht in.

Het publiek is getuige van de rechtszaak die daarop volgt…

De 2350 (!) jaar oude tekst wordt aangegrepen om wezenlijke vragen op te roepen over links en rechts, over het hoe en waarom van de democratie, over de verantwoordelijkheid van de politicus, én die van de burger…

Speeldata

Productie: Theater Malpertuis
Een voorstelling van en met: Thomas Janssens en Matthias Meersman
Tekstbewerking, coaching en eindregie: Piet Arfeuille
Productieleiding, vormgeving en techniek: Rik Teunis, Dimitri Compernolle, Wim Loobuyck

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda