Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Sara Manente & guests + Paz Rojo

ROT GARDEN

Installatie & lezing
Première
Locatie: Budascoop
EN gesproken
Reserveren lezingen: gratis | online

Een 4 dagen durend landschap van geluiden, geuren, teksten, texturen en dansen. 

ROT GARDEN/Sara Manente with Jeroen Peeters, Sofie Durnez, Deborah Robbiano, Christophe Albertijn, Eriks Ashmanis, Ferran Mesa Turo, Sina Seifee and Kristien van de Brande + Paz Rojo

Een 4 dagen durend landschap van geluiden, geuren, teksten, texturen en dansen.

ROT GARDEN is een uitnodiging om te vertoeven in een ruimte waar dingen van verschillende duur en intensiteit publiek worden. Een tuin is een plek om in te mijmeren, te kuieren, om tijd voor jezelf in door te brengen of de natuur op een gerichte manier te ervaren. De activiteiten in ROT Garden vertrekken vanuit ROT Issue Zero, een magazine dat is ontstaan vanuit artistieke praktijken die gebruik maken van fermentatietechnologieën waarbij ontmoetingen worden gecreëerd tussen levende kunst en levende culturen. Het magazine fungeert als een catalogus die de tentoonstelling voorafgaat en werkt als een katalysator voor verschillende programma's.

De tuin in BUDA blijft vier dagen open met installaties van Deborah Robbiano en Sofie Durnez, dagelijkse lezingen van Jeroen Peeters, een gesprek tussen Kristien Van De Brande en Sina Seifee, klank van Christophe Albertijn, een augurkenbar van Eriks Ashmanis en Ferran Mesa Turo' en de dansvoorstelling ECLIPSE : MUNDO door Paz Rojo. Bezoekers worden uitgenodigd om hier samen met ons te verwijlen en te grasduinen in een bibliotheek vol dingen om te lezen, te ruiken, te luisteren, aan te raken, te bekijken en te proeven.

ONTDEK HIER HET VOLLEDIGE ROT GARDEN PROGRAMMA

Sara Manente is choreograaf, danser en onderzoeker, ze woont en werkt in Brussel. Ze behaalde een masterdiploma in Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Bologna en volgde zowel de post-master als de Research Center programma's van a.pass/advanced performance and scenography studies in Brussel. Ze ontwikkelt haar projecten door middel van hybride onderzoek en presenteert ze in verschillende vormen: als choreografische voorstellingen, films, teksten, interviews, evenementen en workshops.

ROT Garden is een doorlopende installatie met elke dag een lezing:
10 juni: Jeroen Peeters om 18:00
11 juni: Jeroen Peeters om 18:00
12 juni: Jeroen Peeters om 18:00 – Om 19:00 verwelkomen we je in de Picklesbar, om 20:15 kan je de performance van Paz Rojo zien.
13 juni: Kristien Van den Brande & Sina Seifee om 16:00

Speeldata

Readings: Jeroen Peeters
Ruins and scents: Sofie Durnez
Flowers and jellies: Deborah Robbiano
Conversation: Kristien Van de Brande & Sina Seifee
Sounds: Christophe Albertijn
Dance performance: Par Rojo: ‘Eclipse: Mundo’
Pickle bar: Eriks Ahsmanis & Ferran Mesa Turo
Gardener and editor: Sara Manente
Thanks to: Hiros vzw
With the support of: kunstencentrum BUDA

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda