Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Sara Manente

MOLD

Dans / performance
Première
Duur: 1u20
Locatie: Budascoop zaal 2
Tickets: €10 | €6 (-26/artiesten & professionals) | CUBO | UiTPAS

CUBO
MOLD

Een omgeving waar dans, objecten, publiek, licht, muziek, geuren en kostuums als levende culturen op elkaar inwerken. Een tuin gewijd aan cultiveren, achterlaten, enten, vlechten, dupliceren, ontkiemen, opwarmen en vergaan.

Het Engelse woord mold kan naar twee erg uiteenlopende zaken verwijzen: enerzijds naar een soort schimmel, maar anderzijds ook naar een mal, een holle container die als model dient om een specifieke vorm of een specifiek patroon te gieten. In het geval van een schimmel gaat het om een mycelium dat zich behoorlijk onvoorspelbaar lijkt te ontwikkelen: het verbindt, koloniseert, infecteert, verteert, vormt vruchten en produceert sporen. Als we het hebben over de mal, gaat het om een matrix waarin we kneedbare materie vorm kunnen geven. MOLD wil dat contrast tussen oncontroleerbare proliferatie en afgieten, tussen twee verschillende logica’s in hetzelfde lichaam, ten tonele brengen.

MOLD liet zich inspireren door verschillende praktijken (mycologie, mode, fermentatie, dans en beeldhouwen) om de theatermachine te beschouwen als tal van lichamen. MOLD is niet alleen een voorstelling, maar ook een boerderij. Een omgeving waarin dans, voorwerpen, publiek, licht, muziek, geuren en kostuums op elkaar inwerken zoals levende kweken. Een tuin die in het teken staat van cultiveren, verlaten, inenten, vlechten, vermenigvuldigen, ontkiemen, opwarmen en verrotten.

Sara Manente (1978, Venetië) studeerde dans en semiotiek voor ze verhuisde naar Brussel waar ze nu werkt als kunstenares en onderzoekster. Of het nu gaat om een performance, film, tekst, evenement, beeldhouwwerk of telepathische samenwerking, haar werk vertrekt steeds van het idee dat alle relaties gebaseerd zijn op ruis als chaotische verscheidenheid, parasiet of achtergrond. Aangezien haar dansen vaak gestalte krijgen in een paradoxale toestand, lijken ze zich te ontplooien op het snijvlak van vreugde en bedwelming.

Speeldata

  • MOLD

CONCEPT AND DIRECTION Sara Manente / PERFORMANCE Marcos Simoes, Gitte Hendrikx, Sara Manente / MUSIC Christophe Albertijn / LIGHT Estelle Gautier / SCENT AND COSTUMES  Sofie Durnez / MYCELIUM Deborah Robbiano / DRAMATURGICAL ADVICE Jaime LIopis / ARTISTIC ADVICE Edurne Rubio / PRODUCTION Hiros / CO-PRODUCTION C-TAKT, wpZimmer, Kaaitheater, Kunstencentrum BUDA, WIELS, Far° festival / WITH THE SUPPORT OF de Vlaamse Overheid / THANKS TO XING, Kunst/Werk, Serralves, Günbike Erdemir

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda