Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Christophe Meierhans

Some Use For Your Broken Clay Pots

duur: 1u30
taal: Engelstalig

WAT ALS we zouden kiezen voor een radicaal nieuwe grondwet en een ander democratisch bestel? 

Some use for your broken claypots verwijst naar een procedure in het oude Athene waarbij een politiek leider die te machtig werd, kon worden verbannen. De Griekse burger schreef dan de naam van de politicus op een potscherf. Meierhans vertrekt van dat beeld om ons huidig democratisch systeem te bevragen.

Meierhands presenteert in Some use… niets minder dan een nieuwe grondwet voor een radicaal andere democratische staat. In samenwerking met verschillende specialisten en professoren tekende hij een overzicht van alle instituties, organen, wetten en procedures die nodig zijn om een nieuw democratisch systeem op te zetten. Als onze identiteit als Westerse burger door onze grondwet wordt bepaald, welk nieuw soort burger ontstaat er dan als we die grondwet omgooien?

Some use… is een verrassende oefening in grondwettelijke creativiteit en zonder twijfel “some kind of speculative mental bomb when it reaches Brussels in May…” (Ant Hampton).

Christophe Meierhans is een Zwitsers kunstenaar die woont en werkt in Brussel. Hij was vorig jaar bij kunstencentrum BUDA aan het werk als co-curator van Kortrijk Congé 2013, een bijzondere editie die resulteerde in het eerste ‘file-festival' van België….

Some use for your broken clay pots wordt uitzonderlijk op zondagvoormiddag om 11u00 gepresenteerd. Beschouw het als uw wekelijkse Zevende Dag, maar dan spannender en minder luid. Wij zorgen voor de apéro.

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda