Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

SONJA JOKINIEMI (FI): HOWL (uitverkocht)

performance
ikv: NEXT festival
Volledige programma: vind je hier
Tickets: online

Howl versmelt lichamen uit de schilderkunst, beeldhouwkunst en live performance.

In het beroemde Cyborg Manifesto van Donna Haraway is een mens altijd een combinatie van organisme en machine. Daarom, vindt de Finse choreografe Sonja Jokiniemi, kunnen we relaties en intimiteit ook bij levenloze materie onderzoeken. Het nieuwste werk van Jokiniemi is een soloperformance en een tentoonstelling in één. Howl versmelt lichamen uit de schilderkunst, beeldhouwkunst en live performance en onderzoekt op die manier een liefde die verder gaat dan de mens.

Jokiniemi zoekt tussen menselijke en niet-menselijke wezens naar een ruimte waar het naïeve, intieme, surrealistische en onbekende elkaar raken, een ruimte voor schoonheid die op zichzelf staat naast de mainstream esthetiek en die alle grenzen weerstaat. Het resultaat is een krachtige metafoor voor verzet en ontsnapping van alle categorisering en beperkende vormen.

Sonja Jokiniemi is choreografe, performer en autodidactisch beeldend kunstenaar, gevestigd in Helsinki, Finland. Ze maakt transdisciplinair werk met onderzoek naar ecologie, taal- en denkstructuren, neuro- en psychodiversiteit. Ze werkt vaak met objecten, materialen en tekeningen. Haar participatieve projecten binnen de sociale sector en studies in Expressieve Kunstzinnige Therapie verweven zich met haar interesse in podium dat ruimte claimt voor intimiteit, oprechtheid en verbreding van normen. In 2017 was haar vorige voorstelling Blab te zien op NEXT festival.

€10 / €8 / €8 (-26)

Gratis bus:
* Vertrek om 18u vanuit Valenciennes (Parcours)

Workshop + gesprek rond de voorstelling Howl

Zondag 01/12 van 13u tot 16u – Budascoop Kortrijk
Geen ervaring vereist / Gratis
Inschrijven: bert.fieux@nextfestival.eu

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda