Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Kom uit je bubbel!?  

Kom uit je bubbel!?

Valt het je ook op dat je zelden met onbekenden praat over onze samenleving? Benieuwd naar hoe stadsgenoten met soms een heel ander idee naar de toekomst kijken? En zin om in Kortrijk eens andere buurten/plekken te verkennen en met mensen in dialoog te gaan?

Beeld je in: een stadsmus met een landbouwer, een skater met een bewoner van een woonzorgcentrum, iemand van Wolvendreef met een bewoner van Venning, of gewoon twee mensen op het kerkplein van Marke, …

Wie zou jij eens open willen spreken, omdat je dat nog zelden echt deed en benieuwd bent?

Eén op één doorpraten of gewoon open kennismaken met onbekenden lijkt best spannend, maar er zijn verrassende hulpmiddelen die de drempel meteen verlagen. Wanna try?

Doe dan op 12 en/of 13 september mee aan Door to Door: een open project rond één-op-één-gesprekken op straat, deur aan deur of op afspraak, tussen mensen in Kortrijk die elkaar niet kennen en zelfs van mening of achtergrond kunnen verschillen.

Iets voor jou?

Word een gespreksstarter!

  • Het enige dat je moet kunnen is open willen luisteren en je eigen kijk wil delen met anderen;
  • Je kiest zelf hoeveel gesprekken je aangaat (wij denken aan minimaal drie);
  • Je neemt op vrijdag 11 september (19u-22u) deel aan een inspirerende workshop waar je allerlei gespreksmethodieken, tips en veel goesting zal krijgen om in gesprek te gaan;
  • Je wil op zaterdag 12 en/of zondag 13 september enkele uren besteden aan mensen ontmoeten, terwijl ook heel wat andere Kortrijkzanen met weer anderen praten, de hele stad rond, en misschien zelfs daarbuiten;

Word een gesprekspartner!
Waarover zou jij eens open willen spreken, omdat je dat nog zelden echt deed en benieuwd bent? Welke ideeën heb jij voor de toekomst? En welke is jouw visie op de samenleving? Stel je dan kandidaat voor een langer gesprek. Voorzie minstens een uur en laat graag weten waar je het gesprek het liefst laat doorgaan.

  • BK6 (Broelkaai 6)
  • Scala/Unie der Zorgelozen (Pluimstraat 7)
  • Antigone/Wijkcentrum Overleie (Overleiestraat 47)
  • Vormingplus MZW (Wandelweg 11)
  • Bij jou thuis

Eén week later – zaterdag 19 september – komen we allemaal samen om bij een drankje terug te blikken op wat we samen hebben beleefd en geleerd. Daarna ben je welkom op de NO_Party in BK6 (Broelkaai 6 in Kortrijk).

Doen? Geef hier je interesse aan, duid de bovenstaande data aan in je agenda, en we geven je eind augustus meer info. Het wordt bijzonder, beloven we!

‘Door to Door’ is een project van kunstenaarsplatform State of the Arts samen met Kunstencentrum BUDA, BK6, Vormingplus MZW, Unie der Zorgelozen, Theater Antigone, VIVES, Wijkteams Kortrijk.
‘Door to Door’ gelooft in de kracht van één-op-één-gesprekken tussen mensen. Deelnemers beslissen zelf hoe, waar en hoeveel ze willen praten, op een manier die ze zelf fijn vinden. Doel van ‘Door to Door’ is mensen een bijzondere gesprekservaring te bieden, en nieuwe inzichten te krijgen op hoe anderen kijken naar de toekomst van onze stad en samenleving.

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda