Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Anna Rispoli / kunstencentrum BUDA

Tempus Fugit (Tijd vloeit)

tickets: 11€ eenheidsprijs
reserveren: kunstencentrum BUDA – 056/22.10.01 – info@budakortrijk.be
locatie: Het startpunt is in Jeugdcentrum Tranzit, Magdalenastraat 48, Kortrijk. Dat ligt op het einde van Parking Appel.
duur: 90′

een artistieke stadsvoorstelling per boot

Een stadsperformance op de Leie i.k.v. De Grote VerLeieding

Tempus Fugit, speciaal gemaakt voor De Grote Verleieding en de stad Kortrijk, vindt inspiratie in de grote Leiewerken en het daaraan gekoppelde stadsontwikkelingsproject.

Hoe veranderde dit ambitieuze plan het beeld van de stad? Hoe plaatsen de bewoners zich in dit nieuwe beeld? En hoe sterk beïnvloedt een nieuwe materiële omgeving ook de collectieve identiteit? Welke ervaringen werden tijdens de Leiewerken de bodem ingezogen en verschuilen zich nu onder de grond?

'Tempus Fugit' verzamelde interviews van getuigen en bewoners en geeft die terug in een bijzonder soort van ‘docufictie’. Persoonlijke herinneringen, legendes, faits divers en technische gegevens vormen samen een originele ‘cantate’, een hommage aan de rivier en een meditatie over de Westerse benadering van vooruitgang.

'Tempus Fugit' bespeelt het ideaalbeeld dat stadsmarketing nastreeft, maar ook onze ambities, onze ervaring van tijd en hoe design ons leven vormgeeft.

Het resultaat wordt stadsperformance vol muziek, sprekende oevers, ingrepen in het landschap en een resem aan joggers, zangers, ingenieurs, hydrogeologen, bannelingen en vogelaars langs de Leie.

Het startpunt is in Jeugdcentrum Tranzit, Magdalenastraat 48, Kortrijk. Dat ligt op het einde van Parking Appel. De ingang van Tranzit is net om de hoek van het lange (voormalige) NMBS-gebouw. Daar is ook de ticketbalie.

De voorstelling duurt ongeveer 90’ en eindigt aan Parking Appel.

Speeldata

regie: Anna Rispoli
dramaturgie: Bart Capelle
compositie en dirigent: Diederik Glorieux
met: Petra Van Dyck, Frans Van Den Bossche, koren en Kortrijkzanen
productie en creatie: kunstencentrum BUDA
uitvoerend producent: Hiros
met steun van: Stad Kortrijk
ikv: De Grote Verleieding

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda