Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Effi & Amir

The 8th Letter

Participatieve voorstelling & expo (gratis)
Première
Engels gesproken
Duur voorstelling: 1u00
Locatie: Exporuimte BK6
Tickets voorstelling: €6 | CUBO | UiTPAS
Expo: gratis toegang, geen ticket nodig

CUBO
The 8th Letter

In The 8th Letter nodigen Effi & Amir een beperkt publiek van 18 mensen uit om zich rond een tafel te verzamelen en samen stemmen die grenzen worden, fonemen die controleposten zijn en de verhalen die ze doorkruisen, te verkennen.

De 8ste letter, H, is de letter die Effi & Amirs onderzoek op gang bracht naar de zowel aloude als hedendaagse praktijk van ‘Shibboleth’, het bepalen of iemand tot een bepaalde groep behoort aan de hand van een kenmerk van zijn of haar spraak. Een expo wordt 3 keer voorafgegaan door een participatieve performance, waar een beperkt publiek van 18 mensen samen een vertrouwd maar soms vijandig terrein verkennen, dat van onze spraak. Rond een tafel worden lijnen getrokken, geluiden gemeten en verhalen verteld over hoe een stem een grens wordt.

ZA 11 JUNI | 15:00 VOORSTELLING – 16:00-20:00 EXPO (gratis)
ZO 12 JUNI | 15:00 VOORSTELLING – 16:00-18:00 EXPO (gratis)
VR 17 JUNI | 17:00-20:00 EXPO (gratis)
ZA 18 JUNI | 15:00 VOORSTELLING – 16:00-20:00 EXPO (gratis)
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (vgc)

Logo vgc

Effi & Amir (BE), geboren en getogen in Israël, werken sinds 1999 als duo en wonen sinds 2005 in Brussel. Ze studeerden beeldende kunsten aan de Bezalel Academie en het Sandberg Institut en leerden zichzelf, pas veel later, films maken. Ze realiseren ook video-installaties, performances en participatieve projecten. De twee zijn laureaten van de Prix Scam de parcours 2022 voor audiovisueel documentair werk.

Speeldata

  • The 8th Letter
  • The 8th Letter

PIECE BY Effi & Amir / PROGRAMMATION Cristian Lordache, Yacine Sebti / DRAMATURGICAL ADVICE Katja Dreyer, Julie Pfleiderer / PRODUCTION la chose à trois jambes, BUDA Kortrijk / WITH SUPPORT OF KAAI Theatre

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda