Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

THE LIGHTHOUSE COMPANY (FR): MississippiS

Theater
Première
Duur: 1u30
Locatie: Budascoop
EN gesproken
Tickets: €15 | online

MississipiS is een performance die het verhaal vertelt van een kanotocht van een groep Europeanen op de Mississippi rivier. Het is een hedendaags verhaal over reizen en ecologische problemen.

MississipiS vertelt het verhaal van een kanotocht op de Mississippi, ondernomen door een groep Europeanen, bestaande uit kunstenaars en wetenschappers die de gevolgen van menselijke activiteiten op de bodem onderzoeken. Hun reis begint bij de zogenaamde ongerepte ‘bron’ van de rivier in het noorden van de Verenigde Staten, en wordt onderweg steeds meer bevolkt, kunstmatig en gecompliceerd. Het is een hedendaags verhaal over reizen en ecologische problemen.

Duncan Evennou is een hedendaagse Franse performer en regisseur. Hij studeerde in 2012 af aan de École Nationale Supérieur d’Art Dramatique du Théâtre National de Bretagne, onder leiding van Stanislas Nordey. Na het Political Arts Experimentation Programme (SPEAP) aan de École des Sciences Politiques te hebben voltooid, richt hij zich nu op interdisciplinair werk op het raakvlak tussen toneel, sociologie en beeldende kunst, waarbij de drie belangrijkste dynamieken – creatie, onderzoek en pedagogie – centraal staan.
Clémence Hallé is doctoraalstudent aan de École Normale Supérieure in de afdeling Wetenschappen, Kunsten, Creatie en Onderzoek. Haar proefschrift behandelt de esthetische geschiedenis van het Antropoceen. Ze zet daarbij het onderzoek naar ecologische representatie voort dat ze aanvatte binnen het studiegebied van het SPEAP postgraduaat. Ze is de auteur van onder meer Matters, dat ze schreef voor de Lighthouse Company.

//

Veldwerkonderzoek is mogelijk gemaakt met de steun van: the Cultural Services of the French Embassy, Atlanta, the Face Foundation and Temporary continent. (Sarrita Hunn, James McAnally, Lukas Ley, Aaron Richmond, Louise Carver, Paul Boshears, Isaac Linder, Nina Jäger, and Jamie Allen)

Speeldata

Stage direction: Duncan Evennou
Performance by: Duncan Evennou and Délie Andjembé
Text and research direction: Clémence Hallé
Collaboration and research assistant: Anne-Sophie Milon
Research design: Benoît Verjat
Panorama visuals: Anne-Sophie Milon and Benoît Verjat
Set design, lights and video: Patrick Laffont de Lojo
Music: Délie Andjembé
Costume: AGOGO
Production Manager: Sébastien Ronsse & Boîte Noire Production: Lighthouse Company
Co-Production: BUDA, Ménagerie de Verre, Face Fondation
Support: Drac île de france, Dicréam CNC

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda