Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Norberto Llopis Segarra

There Is No Creative Act

Performatieve lezing
Duur: 1 uur 15 minuten
Belgische première
Engels gesproken, zonder ondertiteling
14+
Budatoren

Tijdens deze voorstelling blijven de deuren open

Pay What You Can: €0 · €5 · €10 · €15 · €20 · €25
Aan jou om te bepalen of de onderstreepte suggestieprijs past binnen jouw huidige financiële situatie of eerder niet. Kan je een hogere ticketprijs betalen? Dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen. Wil je liever een lager tarief? Dan ben je vrij dat te kiezen.

CUBO
No hay acto creativo

There Is No Creative Act houdt het midden tussen een lezing en een performance. Met behulp van archiefmateriaal, gecombineerd met bewegingen, tekst en het gebruik van bepaalde objecten, probeert Norberto Llopis Segarra zijn artistieke praktijk te kaderen. Hij vertrekt daarbij van de tegenstelling tussen Operatie en Actie, waarbij een Operatie staat voor een procedure die ons in staat stelt om op een situatie te reageren, deze te destabiliseren en deconstrueren.

Norberto Llopis Segarra werkt op het snijvlak van dans en filosofie. Hij studeerde aanvankelijk als danser en choreograaf aan het Institut del Teatre in Valencia en volgde later een master in podiumkunsten aan DasArts, AHK Amsterdam. Naast zijn artistieke praktijk volgde hij een opleiding filosofie. In zijn werk zoekt Llopis Segarra naar de verhoudingen tussen ruimte, mens en object. De vorm die zijn werk aanneemt varieert van choreografieën tot installaties, curatoriële contexten, essays over artistieke praktijken en performatieve lezingen. In zijn recente werk onderzoekt hij het concept “operatie” in relatie tot performativiteit in zowel artistieke als intellectuele processen.

Speeldata

  • No hay acto creativo
  • No hay acto creativo

Tekst & performance Norberto Llopis Segarra Fotografie Miguel Lorenzo

De performatieve lezing There is No Creative Act komt voort uit een uitnodiging van de APDCV om deel te nemen aan Motors de Creació, een bemiddelingscontext georganiseerd door het IVAM museum (Valencia) en de Hort Art space (Faura), gericht op creatieve processen.

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda