Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Nada Gambier

True Fiction – working the in-betweens (VOLZET)

di 24 mei – 21u30 tot 25 mei 6u
ma 4 juli – 21u30 tot 5 juli 6u
vr 16 september – 21u30 tot 17 september 6u
Alle wandelingen beginnen en eindigen in Broelkaai 6, Kortrijk (meetingpoint in de tuin)
gratis
inschrijven via info@buda.be

Trefwoorden: #

Nada Gambier bereidt in samenwerking met Lieve Zusjes Stoere Broers en BUDA, een reeks nachtwandelingen voor. Tijdens deze nachtwandelingen word je uitgenodigd om op bezoek te gaan bij mensen die ’s nachts werken, in fabrieken en benzinestations, taxi’s en truckstops, maar ook om kennis te maken met Nada’s onderzoek door middel van speels gestructureerde gesprekken en spelletjes.

De bezoeken aan werkplekken zullen Nada’s eerste duik zijn in ontmoetingen in de wereld van nachtwerk. Je vergezelt Nada als mede-onderzoeker en ontdekt samen hoe het is om ’s nachts te werken, wie zweet als anderen snurken. Snuif ’s nachts de sfeer van deze plekken op en hoor, observeer en wees getuige van andere sappige stukjes die we ons vooralsnog alleen maar kunnen inbeelden.

De wandelingen zijn ook een gelegenheid om samen in het donker rond te hangen, paden te bewandelen die we misschien niet kennen, details in onze omgeving te ontdekken waar we gewoonlijk niet de tijd voor nemen en samen naar de zonsopgang te kijken onder het genot van verse croissants. De nachtdienst van een kunstenaar-onderzoeker veranderd in een collectieve ervaring van leren, experimenteren en ontdekken!

Wanneer?

di 24 mei – 21u30 tot 25 mei 6u
ma 4 juli – 21u30 tot 5 juli 6u
vr 16 september – 21u30 tot 17 september 6u

Alle wandelingen beginnen en eindigen in Broelkaai 6, Kortrijk (meetingpoint in de tuin)

Hoe en voor wie?

Geen bijzondere kennis is vereist, breng je nieuwsgierigheid en goede wandelschoenen mee (elke wandeling zal ongeveer 15km zijn). Neem gerust ook snacks en drankjes mee die je tijdens de nacht nodig zou kunnen hebben. BUDA verzorgt het ontbijt.

De wandelingen zijn gratis, maar voorinschrijving is vereist. De plaatsen zijn beperkt om een enigszins intieme reis te garanderen. Elke wandeling zal uit iets andere elementen bestaan. Je kan ook voor meerdere wandelingen inschrijven.

Inschrijven

Mail naar info@buda.be en vermeld zeker je gsm-nummer.

Documentatie?

De groep zal gezamenlijk de taak op zich nemen om de nachtwandeling te documenteren. Voor vertrek beslissen we wat de specialiteit van elke onderzoeker is voor de nacht (of delen van de nacht), zoals het opnemen van geluiden, het nemen van foto’s, het documenteren van de lijn van gesprekken of iets anders dat de groep nuttig acht om de ervaring te traceren.

Aan het einde van elke wandeling verzamelen we onze gedachten en bevindingen en doen we een kleine debriefing van de ervaring.

Onderzoek

True Fiction – working the in-betweens is op dit moment het project waar Nada onderzoek doet naar gevangenschap, isolement, grenzen en het ontbreken van grenzen, en kruisbestuivingen tussen disciplines, velden en onderwerpen door middel van ontmoetingen en een mix van artistieke instrumenten (waarvan sommige nog uitgevonden moeten worden!). In dit onderzoek wil Nada opnieuw een link leggen tussen haar artistieke bezigheden en haar zorgen als burger, door in gesprek te gaan met mensen zowel binnen als buiten de kunsten.

Voor Nada gaat dit onderzoek evenzeer over leren als over het zich engageren met het onbekende en het vinden van strategieën om daarmee om te gaan. Nieuwsgierigheid, bereidheid om te verdwalen, experimenteren en openheid zijn cruciale ingrediënten van de zoektocht.

Nada Gambier is een eclectische kunstenares wiens werk verband houdt met theater, dans, performance en beeldende kunst. Haar repertoire bestaat uit installaties, podiumwerken en werken gemaakt voor verschillende publieke en private ruimtes, videowerk en meest recent de publicatie van een boek. Sinds 2014 richt Nada zich op langlopende projecten waarin de scheiding tussen onderzoek, creatieproces en publiek evenement kan worden verward en/of losgelaten.

In de loop der jaren heeft ze bij tal van gelegenheden in BUDA gewerkt. Meest recent presenteerde ze The Voice of a City in het Next festival in 2019. Naast het maken van haar eigen werk werkt Nada ook regelmatig mee aan projecten van andere kunstenaars als performer en artistiek adviseur. Ze werkte o.a. samen met Kate MacIntosh, Edit Kaldor, Forced Entertainment, Simone Aughterlony, Jorge Léon, Maria Jerez, Diederik Peeters, Charlotte Vanden Eynde en Phil Hayes. In 2015 richtte Nada Nada & Co. vzw op dat vandaag het grootste deel van haar activiteiten produceert. Nada woont in Brussel.

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda