Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Leegstand en openbare ruimte als opstap naar een inclusieve en solidaire samenleving

Tuinesië: Ruimte(s) voor ontmoeting en co-creatie

maandag 5 juli | 20:15 – 21:30
Locatie: Café BK6 – Broelkaai 6
Tickets: €5 – online

Welke dynamiek kan er ontstaan als beide elkaar kunnen vinden en als die ruimtes tijdelijk een nieuwe invulling kunnen krijgen?

Kunstencentrum BUDA, Avansa Mid- en Zuidwest en Schouwburg Kortrijk organiseren i.k.v. DURF2030 opnieuw, in de zomerse setting van de tuin van Broelkaai 6, gesprekken met sprekers die inspireren en engageren, stuk voor stuk gangmakers. Wat ze ons voor de voeten werpen, zal allicht niet zonder gevolgen blijven. Het steentje dat zij verleggen heeft ontegensprekelijk impact op ons samenleven.

Enerzijds, Brussel en andere steden (en laten we daar Kortrijk maar bij rekenen) kennen veel, heel veel leegstand: kantoorgebouwen, industriële panden en huizen die niet gebruikt worden… Anderzijds, socio-culturele verenigingen, start-ups, burgerinitiatieven, … zijn op zoek naar panden om hun projecten te kunnen realiseren, om te kunnen wonen…

Welke dynamiek kan er ontstaan als beide elkaar kunnen vinden en als die ruimtes tijdelijk een nieuwe invulling kunnen krijgen?

Niels Coppens en Tom Gijssels (vzw Toestand) gaan samen in gesprek over hoe je ruimte – openbare ruimte of leegstand – kan inzetten om die dynamieken in gang te zetten, om burgerschap te activeren en om stad en bewoners te laten samenwerken.

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda