Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Dubbelgesprek tussen Mounira Al Solh & Ahilan Ratnamohan

Tuinesië: Wonen, verdwalen en migreren in taal

maandag 12 juli | 20:15 – 21:30
Locatie: Café BK6 – Broelkaai 6
Tickets: €5 – online

Over (het aanleren van een tweede) taal, over migrant zijn en meertaligheid, over de politiek van taalminderheden en vertalingen…

Mounira Al Solh (Beiroet, 1978) is een multidisciplinair kunstenaar. Ze tekent, borduurt, schildert en maakt installaties, performances en tijdschriften. In ontmoetingen en gesprekken met anderen onderzoekt Al Solh thema’s als migratie, identiteit, taal en feminisme. Ze pendelt tussen Nederland en Libanon. Ze presenteerde in het Libanees paviljoen in de Biënnale van 2007, in de Biënnale van Venetië 2015 en op Documenta 14 (2017). Mounira Al Solh werkt vanaf volgende jaar in BUDA aan een nieuwe editie van haar NOA Magazine (Not Only in Arabic) – over migratie en het aanleren van een tweede taal.

Ze gaat in gesprek met Ahilan Ratnamohan, vorig jaar de eerste gast op Tuinesië, als choreograaf van voetbalmoves. Hij voert momenteel een onderzoek aan het Kon. Conservatorium Antwerpen naar taal leren als performance, performance als taal leren.

Ze hebben het over (het aanleren van een tweede) taal, over migrant zijn en meertaligheid, over de politiek van taalminderheden en vertalingen…

Kristin Keller is de drijvende kracht achter OpenDeur vzw en bezielster van ‘Thuis in Kortrijk’ en 'Taalcafé-Kortrijk'. Ze is experte op het vlak van tweede taalverwerving en werkte ook in de Britse integratiesector.
Ze geeft commentaar vanop de eerste rij en toetst het onderzoek van de kunstenaars aan haar expertise en ervaringen.

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda