Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Zonzo Compagnie & Revue Blanche

unRAVELed (6+)

MUZIEKTHEATER
6+
BUDASCOOP
DUUR N.T.B.
€ 9 / 7 (-26)

Trefwoorden: #
CUBO
UnRAVELed

De mysterieuze componist Maurice Ravel spreekt tot de verbeelding. Hij was een meester in het tot leven brengen van verschillende muzikale werelden. Met zijn composities vertelde hij kleurrijke verhalen. Maar bij het grote publiek is hij vooral bekend van zijn ‘Bolero’.

Voor ‘unRAVELed’ kruipt Zonzo Compagnie in het hoofd van deze muzikale meesterverteller. Als kind werd Ravel sterk beïnvloed door zijn vader, die uitvinder was. Zijn fascinatie voor mechanica komt in deze voorstelling tot leven op scène waar een huis met vele kamers ons een inkijk geven in radarwerk van Ravels geest. Een verrassende muzikale ontdekkingstocht boordevol muziek van de meester zelf.

Speeldata

Composities: Maurice Ravel. Muzikale uitvoering: Revue Blanche: Lore Binon (zang), Caroline Peeters (fluit), Anouk Sturtewagen (harp) & Kris Hellemans (altviool). Regie: Benjamin Vandewalle. Scenografie & kostuums: WIThWIT: Erki De Vries & Freija Van Esbroeck. Coproductie: Opéra de Lille, Abbaye de Neumünster & Concertgebouw Brugge. Met de steun van: de Tax Sheltermaatregel van de Belgische Federale Overheid.

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda