Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Christophe Meierhans

Verein zur Aufhebung des Notwendigen

Ticket: 14€
Reserveren: 056/22.10.01 | info@budakortrijk.be | online onderaan
Taal: Engels en Nederlands

Een maaltijd brengt mensen samen en is gezellig. Maar tegelijk toont in voedsel onze meest persoonlijke overtuigingen: existentieel, ethisch, economisch, sociaal, ritueel of religieus. Een diner is dus het perfecte decor voor een politieke confrontatie, met de keuken als strijdtoneel. 

Verein… (‘de vereniging ter afschaffing van het noodzakelijke’) is een diner over democratie. Een maaltijd brengt mensen samen en is gezellig. Maar tegelijk toont in voedsel onze meest persoonlijke overtuigingen: existentieel, ethisch, economisch, sociaal, ritueel of religieus. Een diner is dus het perfecte decor voor een politieke confrontatie, met de keuken als strijdtoneel.

Ieder lid van deze tijdelijke gemeenschap heeft het lot van de hele gemeenschap in handen. Vanavond is een gedeelde verantwoordelijkheid. Maar toeschouwers verschillen van mening en zullen die verdedigen. Deze eet-voorstelling gaat dan ook niet over consensus.

“Wij zijn wat we zijn wat we eten,” zegt men. Vandaag eet je wat we zijn. En niemand weet hoe dat zal smaken…

Met Anna Czapski, Diederik Peeters, Mathilde Maillard, Adva Zakaï, Hans Bryssinck, Rasa Alksnyte, Heike Langsdorf, Marine Thévenêt, Anna Rispoli, Emmanuelle Wattier et Martin Boutry, Pierre Huyghebaert en Sarah Magnan (Open Source Publishing)

Anna Czapski & Diederik Peeters zijn als artistiek onderzoekers verbonden aan KASK & Conservatorium, de School of Arts van HOGENT en howest. Het onderzoeksproject The Futurology of Cooperation wordt gefinancierd door het HOGENT Arts Research Fund.

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda