Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Walking Opera – Bloedtest

vertrek bus: 13u30 aan Budascoop
tickets: €16 (incl. bus)

We nemen jullie graag mee naar Gent voor de expo + live performance Walking Opera ikv Bloedtest.

Genetische en artistieke manipulaties
expo van 21.06.19 tot 20.10.19

Hoe zal onze samenleving er in de toekomst uitzien? Wordt die steeds gezonder, perfecter, zelfs zonder schoonheidsfoutjes? Door de medische vooruitgang lijkt dit niet langer een utopie. Steeds meer ziektes worden behandelbaar, genen kunnen worden aangepast, alles lijkt controleerbaar. Hoe onze samenleving er in de toekomst kan uitzien, weten we dus al. De vraag is: in wat voor een samenleving willen wij leven?

Wit.h en Museum Dr. Guislain brengen beeldende kunstenaars en performers samen die zich de vraag stellen of we wel alles willen weten wat de wetenschap ons kan vertellen, want meer vrijheid betekent ook meer verantwoordelijkheid. En hoe vrij zijn we eigenlijk wanneer we keuzes moeten maken?

Bloedtest is niet alleen een tentoonstelling, maar ook een Walking Opera, een totaalkunstwerk waarin muziek, beeldende kunst en theater samenkomen. Het is een wandeling langs brieven, grafmonumenten en door een akoestisch labyrint, vol ontmoetingen met halve personages, uitgestorven dieren en een wel heel bijzondere reus.

Lees meer over Bloedtest in dit artikel van De Standaard – 20.06.2019

De tentoonstelling start vanaf 20 juni. Af en toe zijn er ook live performances. We nemen jullie op zondag 15 september om 13u30 graag mee met de bus naar Museum Dr. Guislain.

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda