Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Tais Almeida

Wasteland (Terreno Baldio)

0u30
Dans, performance
Engels en Portugees gesproken, Engels ondertiteld | 18+ | duisternis | naaktheid | toegankelijk voor personen met gehoorbeperking
Première
Relaxed performance
Budatoren
Pay what you can (€0/€5/€10/€15)
Aan jou om te bepalen of de suggestieprijs (€5) past binnen jouw huidige financiële situatie… of eerder niet. Kan je een hogere ticketprijs betalen? Dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen.

CUBO
Wasteland

Land in zicht met Braziliaanse gids

Wasteland (Terreno Baldio) laat het land, de tijd en het geheugen samenkomen in de ruimte van het lichaam. De tijd brengt transformaties in het lichaam teweeg, soms nauwelijks zichtbaar. Het geheugen verraadt het spoor van het menselijk handelen. En het land, dat is zelf een rijk, veranderend, fragiel lichaam.

Deze solo van Tais Almeida gaat over de aarde als plaats van conflict, tussen diersoorten, schimmels, afval. Het is het mos dat de verharde grond openscheurt en de vochtige, ondergrondse aarde onthult, die diep uit het lichaam komt. Wasteland gaat ook over macht en oorlog. In 1500 dachten de ‘invaders’ van Brazilië dat het een braakland was, dat ze konden binnenvallen en daarna plunderden. Vandaag gaat de oorlog gewoon door. Wasteland is een transgressieve dans, want er is geen andere weg

Dit project is deel van het Europees programma apap – FEMINIST FUTURES, een project dat medegefinancierd wordt door het Creative Europe Programme of the European Union.

apap logo FEMINISTFUTURES creative europe logo

Tais Almeida (BR) is geboren en getogen in Cavalcanti, ten noorden van Rio de Janeiro. Ze werkt als performer, danser en audiovisueel kunstenaar. Ze is oprichter van het Cavalcanti-se Project, waarin de geschiedenis van en de herinneringen over Cavalcanti worden onderzocht. Ze is ook mededirecteur van het kunstenaarsproject BERRO.

Speeldata

  • Wasteland
  • Wasteland
  • Wasteland
  • Wasteland

Direção, Choreography and Dance Artist: Tais Almeida
Sound: Pablo Carvalho
Collaboration: Luana Bezerra, Dandara Patroclo, Tamires Costa, Thamires Candida and Pablo Carvalho

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda