Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Lisbeth Gruwez/Maarten Van Cauwenberghe/Voetvolk (BE)

We’re pretty fuckin’ far from okay

Tickets: €10
Duur: 55′

Wat doet angst met een lichaam? 

We're pretty fuckin' far from okay is de derde (en dus laatste) episode van ‘de triptiek van het extatische lichaam’ die Voetvolk inzette met It’s going to get worse and worse and worse, my friend (2012) en al eerder aanvulde met AH/HA (2014): voorstellingen die het gezelschap op de (internationale) kaart hebben gezet.

Het uitgangspunt van de voorstelling is de concrete fysiologische impact van angst. In We’re pretty fuckin’ far from okay wordt de angst als biologisch fenomeen onderzocht, niet als sociaal-cultureel verschijnsel. Niet als aangeleerd gedrag, maar als evolutionair gegroeid antwoord op de vraag “vechten, vluchten of bevriezen?” In We're pretty fuckin' far from okay staat nature boven nurture – al zijn die twee elkaars voedende vijanden.

Dansers Lisbeth Gruwez en Nicolas Vladyslav zoomen in op wat angst met een lichaam doet: ze annexeren de beklemde blik, de versnelde hartslag, de opgedreven ademhaling. Angst is volgens hen een lichaam in vervoering, herleid tot zijn instincten.

Maarten Van Cauwenberghe wendt op zijn beurt het wisselvallige ademhalingspatroon van de performers aan als het fundament van zijn soundscape, die zowel spanning als rust creëert – en niet zelden tegelijk.

Speeldata

Concept & choreografie: Lisbeth Gruwez
Compositie, sound design & assistentie: Maarten Van Cauwenberghe
Performers: Nicolas Vladyslav en Lisbeth Gruwez
Dramaturgie: Bart Van den Eynde
Repetitor: Lucius Romeo-Fromm
Lichtontwerp: Harry Cole en Caroline Mathieu
Technische leiding: Thomas Glorieux
Scenografie: Marie Szersnovicz, Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe
Kostumering: Alexandra Sebbag
Productiemanager: Liesbeth Stas
Communicatiemedewerker: Daan Borloo
Productie: Voetvolk vzw
Coproductie: Festival d’Avignon, La Bâtie-Festival de Genève, KVS, Le Phare, Centre Choregraphique National du Havre Normandie, Theater Im Pumpenhaus, Les Brigittines, Tandem Arras-Douai, Weimar Kunstfest, Julidans, MA Scène Nationale – Pays de Montbéliard en Troubleyn|Jan Fabre.
Residenties: Troubleyn|Jan Fabre, kunstencentrum BUDA, STUK en Les Brigittines
Met ondersteuning van: kc NONA, de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda