Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Tine Van Aerschot

When in doubt, duck

duur: 90′
taal: Engels gesproken, meertalige vertaling
tickets: €10 | €8 | €8 (-26)
reserveren: Uit in Kortrijk | 056/239855 | http://www.nextfestival.eu/nl/evenement/when-in-doubt-duck

Een tekstperformance als een jazzconcert!

Toen Tine Van Aerschot enkele jaren geleden voor het eerst een voorstelling met boventiteling zag, groeide bij haar het idee om een productie te maken waarin de overgang van het gesproken naar het geschreven woord het onderwerp zou zijn. Nu is er dus de voorstelling When in doubt, duck waarvoor Tine Van Aerschot de tekst schreef en drie performers op scène (Mira Helmer, Nick Lloyd en Noha Ramadan) de inhoud van deze tekst op hun eigen manier zullen spelen. Het staat volledig vrij wie wanneer aan het woord is en of hij/zij dit liever via beweging, geluid, projectie of dans tot bij het publiek brengt. Iedere acteur speelt dus zijn eigen interpretatie, alsof de tekst een partituur is waarover de muzikanten nog vrij kunnen jammen.

Tine Van Aerschot is beeldend kunstenaar van opleiding en werkte onder meer samen met Meg Stuart. Ze debuteert in 2006 als auteur en regisseur in het theater met het kleinood I have no thoughts, and this is one of them. In 2009 volgde de productie Triple Trooper Trevor Trumpet girl en in 2012 creëerde ze We are not afraid of the dark. Deze theaterteksten werden allen uitgegeven bij De Nieuwe Toneelbibliotheek. Tine Van Aerschot maakt met weldoordachte middelen heel intieme en intense voorstellingen. De grote sterkte van haar stukken ligt in de rake teksten en de acteurs die ze vertolken.

Tine Van Aerschot: “We leven in een tijd waar alles mogelijk lijkt, in een tijd waar je zo ongeveer alle mogelijke gecumuleerde wereldkennis kan aanraken. En het allerbeste van alles is dat door al die informatie niets nog is wat het lijkt. Er blijft geen waarheid overeind en alles is in constante staat van verandering. Geweldig! Toch groeit er overal weerstand. Deze tegenstroom, die wil dat alles simpel, statisch en onveranderd blijft, wordt gevoed door angst. When in doubt, duck toont aan dat elke interpretatie van een tekst persoonlijk is en een rijkdom aan interessante, amusante en intrigerende variaties prijsgeeft. Daar kan zelf de sterkste tegenstroom niets aan veranderen!”

In het licht van de vluchtelingencrisis verkoopt BUDA het boek Zjefke in de grote oorlog, een heruitgave van een waargebeurd verhaal van de opa van Tine Van Aerschot. De volledige opbrengst gaat naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen. prijs: €12 / verkrijgbaar in Budascoop

Met Anna Czapski, Diederik Peeters, Mathilde Maillard, Adva Zakaï, Hans Bryssinck, Rasa Alksnyte, Heike Langsdorf, Marine Thévenêt, Anna Rispoli, Emmanuelle Wattier et Martin Boutry, Pierre Huyghebaert en Sarah Magnan (Open Source Publishing)

Anna Czapski & Diederik Peeters zijn als artistiek onderzoekers verbonden aan KASK & Conservatorium, de School of Arts van HOGENT en howest. Het onderzoeksproject The Futurology of Cooperation wordt gefinancierd door het HOGENT Arts Research Fund.

Speeldata

TEXT AND DIRECTOR: Tine Van Aerschot
PERFORMERS: Mira Helmer, Nic Lloyd, Noha Ramadan
CHOREOGRAPHY: Jonathan Burrows & Noha Ramadan
SOUND: Hans Koch
DESIGN: Connie Nijman
LIGHT : Luc Schaltin
SET DESIGN: Herman Venderickx
MANAGEMENT: Klein Verzet
PRODUCTION ASSISTENT: Lotte De Mont
PRODUCTION: TREVOR vzw
COPRODUCTION: Kaaitheater, Pact Zollverein, Gessnerallee, Vooruit, wpZimmer
IN COOPERATION WITH : kunstencentrum BUDA/Next festival, Pianofabriek
WITH THE SUPPORT OF: De Vlaamse Overheid

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda