Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Sara Manente & guests

White Garden: opening

Duur: 45 minuten
Première
Installatie
Alle leeftijden
Budatoren
Gratis toegang, zonder reservatie

met Sara Manente en de artiesten van White Garden

CUBO

Choreograaf en onderzoeker Sara Manente focust zich op het snijvlak tussen levende kunst en levende culturen. Deze White Garden is geïnspireerd op fermentatietechnieken en de wereld van schimmels. Voornamelijk mycelium, een ondergronds netwerk van schimmeldraden dat alle bomen en planten in een bos verbindt. Voor Manente staat dit symbool voor het netwerk van relaties die we als mens aangaan. 

De verschillende performances die deel uitmaken van de White Garden verbinden bovendien het heden (Tamar Levit & Yaën S. Levi), verleden (Goda Palekaité & Milda Januševičiūtė) en een nog onbekende toekomst (Norberto Llopis Segarra). 

Volg de sporen naar Budatoren en laat je meevoeren op deze trip. Sara Manente en de artiesten vertellen je graag meer over dit concept tijdens de feestelijke opening. 

Sara Manente studeerde dans en semiotiek voor ze naar Brussel verhuisde, waar ze werkt als kunstenaar en onderzoeker. Ze is gefascineerd door beeldcultuur en het gegeven van levende culturen en mycelium en hoe dit op een podium vorm kan krijgen. Haar projecten onderzoeken de mogelijkheid van kruisbestuiving tussen pedagogie, onderzoek, performance en publicatie. Het resultaat kan verschillende vormen aannemen: van een installatie of performance tot een magazine.

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda