Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Sonya Lindfors

Feminist School: Working with F(r)ictions – workshop

2u30
Workshop
Engels gesproken, geen ondertiteling | 16+ | toegankelijk voor personen met visuele beperking
Relaxed performance
Budatoren
Pay what you can  (€0/€5/€10/€15)
Aan jou om te bepalen of de suggestieprijs (€5) past binnen jouw huidige financiële situatie… of eerder niet. Kan je een hogere ticketprijs betalen? Dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen.

Trefwoorden: #
CUBO

Intersectioneel werken: een getuigenis

Sonya Lindfors is een Kameroens-Finse choreograaf, facilitator en pedagoog. Ze behaalde een master in choreografie aan de Universiteit van Helsinki. Naast artieste is ze ook mede-oprichter en artistiek directeur van UrbanApa, een antiracistisch en inclusief kunstplatform in Helsinki. De kern van Lindfors’ werk is dan ook het opschudden en uitdagen van bestaande machtsstructuren en het versterken van gemeenschappen. In haar werk als artieste uit die interesse zich in een onderzoek naar een speculatieve en gedekoloniseerde toekomst. Tijdens Almost Summer presenteert ze over dat onderwerp de voorstelling Cosmic Latte.

In deze lezing gaat Lindfors dieper in op de urgente thema’s uit haar onderzoek – die ook het festival vormgeven. Waarom is intersectionaliteit zo verdomd moeilijk? Hoe kan speculatieve verbeelding een steen verleggen in theater en performance? Om zulke vragen te beantwoorden, laat Lindfors de wrijving en f(r)ictie toe. Ze fileert de spoken die nog altijd rondwaren op onze podia, maar waardeert fictie ook als het medium voor alternatieve verhalen. Toeschouwers zijn vrij om deel te nemen op een niveau dat voor hen geschikt is.

De sessie is antiracistisch en feministisch, bekijk de ethische richtlijnen van het UrbanApa-platform.

Dit project is deel van het Europees programma apap – FEMINIST FUTURES, een project dat medegefinancierd wordt door het Creative Europe Programme of the European Union.

apap logo FEMINISTFUTURES creative europe logo

Sonya Lindfors (1985) is een Kameroens-Finse choreografe en artistiek leider die zich ook bezighoudt met faciliteren, gemeenschapsorganisatie en educatie. In 2013 behaalde ze een MA in choreografie aan de University of the Arts Helsinki. Ze is stichtend lid en artistiek directeur van UrbanApa, een interdisciplinaire en contra-hegemoniale kunstgemeenschap die een platform biedt voor nieuwe discoursen en feministische kunstpraktijken. UrbanApa faciliteert onder meer workshops, festivals, labs, mentoring en publicaties.

Lindfors maakt eigen en collaboratief werk zoals performances, gecureerde programma’s en performatieve acties. Haar performance werken zijn onder andere getoond en ondersteund door Beursschouwburg, Kampnagel, Spring Utrecht, CODA-festival, Black Box Theater Oslo, Zodiak – Centrum voor Nieuwe Dans. Ze is lid van Miracle Workers Collective dat Finland vertegenwoordigde op de 58e Biënnale van Venetië.

Lindfors is onderscheiden met verschillende prijzen, waarvan de laatste de internationale Live art Anti Prize 2018 en de State Award for Public Information in 2022.

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda