Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Jeanne Colin (FR)

Abysses, Solo d’un Corp Rêvant.

Jeanne Collin

Tijdens haar residentie in Buda verkent Jeanne Colin, met de voorzichtigheid van een duiker, de mogelijkheden van een somnambulistische dans.
Ze stelt zich vragen over de afdruk die dromen achterlaten in ons lichaam en onze gebaren, de noodzaak om door bepaalde emoties te gaan, het terugkeren van een motief, de gelijktijdige ervaring van diepe ontspanning en angst.
Tijdens die week nodigt ze ook de muzikante en beeldend kunstenares Roxane Metayer uit om te werken aan een mogelijke soundscape voor het project.

Jeanne Colin (FR)

Jeanne Colin is een Franse danseres en choreografe. Na haar choreografische opleiding aan P.A.R.T.S in Brussel, werkte ze als uitvoerend danseres voor verschillende choreografen. Onder andere Daniel Linehan, Yasmine Hugonnet, Ayelen Parolin, Romeo Castellucci, Eric Minh Cuong Castaing en Louise Vanneste.  Sinds 2018 leidt ze haar eigen onderzoeks- en creatieprojecten gericht op een dialoog tussen sensatie en verbeelding. In 2019 creëert ze het sculpturale duet Reception in samenwerking met de danser Killian Madeleine.

In residentie

14 mrt 2022 – 20 mrt 2022
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda