Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Alice Giuliani (IT) & Camilla Strandhagen (NO)

And everything is as porous as a bodily crack

And everything is as porous as a bodily crack

In And everything is porous as a bodily crack reizen Alicé en Kmila door intieme, sci-fi,
vervormde sterrenstelsels om te praten over wat zo moeilijk uit te leggen is, om een utopische dimensie te creëren. Ze spelen elkaars beschermer en onthullen hun verborgen littekens.

Met dit werk willen ze de onzichtbare arbeid die chronische aandoeningen veroorzaken tastbaar maken. Door experimentele zorgpraktijken bloot te leggen, vragen ze hun af hoe dit intieme en vaak ontkende onderwerp zich beweegt op de randen van performativiteit, het private en publieke lichaam. Hoe kan het delen van ervaringen een gemeenschappelijk pad naar “genezing” worden, in de zin van beter leven met onze problemen?

Project geselecteerd voor Live Works vol. 10 gesteund door Centrale Fies (IT); residentiesteun van CSC/Operaestate Festival (IT); L’Estruch, Fàbrica de creació de les arts en viu (ES); BUDA (BE).

Website

Alice Giuliani (IT) & Camilla Strandhagen (NO)

Alice & Camilla ontmoetten elkaar drie jaar geleden in Brussel. Hun werk situeert zich op het vlak van dans en performance. Hun zusterschap ontvouwt zich in fictieve personages die onderzoeken hoe chronische ziekte hen samenbracht, dichter bij de duistere grensgebieden en hun superkrachten.

In residentie

04 sep 2023 – 10 sep 2023
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda