Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Marion Sage (FR)

Baves

Marion Sage

De residentie in Buda zal een voortzetting zijn van het onderzoek dat een jaar geleden werd aangevat in een landelijke en militante omgeving met reflecties over habitat, tuinieren, gisting, collectieve zelfvoorziening, het lokale…

Dit onderzoek en de trage, aandachtige observatie van andere levende wezens gingen gepaard met een duik in de geschriften en tekeningen van de eerste vrouwelijke naturalisten van de 19e eeuw. Een reeks getransformeerde voedingsmiddelen, geconserveerde smaken en geweekte bloemen werden verzameld om performatieve en scenografische partners te worden.

Ze zullen multisensoriële verhalen samenstellen rond onze sympathieën en antipathieën, onze relaties met de buitenwereld, onze manieren om te leren kennen wat ons omringt. De creatie van dit stuk zal een gelegenheid zijn om te leren hoe je dingen doet waar je geen expert in bent en om de bescheiden vaardigheden uit te wisselen die ons een goed gevoel geven.

Marion Sage (FR)

Marion Sage voert bewegingsonderzoek uit als choreografe en docent. Ze werkt samen met andere choreografen als performer (Lara Barsacq, Thibaud Le Maguer, Liaam Iman, Gabriel Beck…) of als projectadviseur (Danya Hammoud). Samen met geluidskunstenares Anne Lepère creëert ze voorstellingen en workshops rond verhalen die mythologieën en recepten kruisen.

In residentie

09 mei 2022 – 21 mei 2022
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda