Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Superamas (FR/AT)

Bunker

BUNKER

een documentairevoorstelling van Superamas

Actrice Pauline Paolini vertelt het tragische verhaal van haar tweelingzus Emmanuelle in een live interview onder leiding van het kunstcollectief Superamas. Van de diagnose van haar ziekte tot de onderbreking van haar behandeling, via de schadelijke invloed van dokter Kurtz, belicht haar getuigenis de gevaren van alternatieve geneeskunde wanneer deze flirt met manipulatie of zelfs sektarische neigingen.

Opgezet als een documentaire show in het hart van het samenzweringstheorie fenomeen, vertrekt Bunker van het verhaal van een dramatische persoonlijke ervaring, om te openen naar een bredere reflectie over hedendaagse goedgelovigheid en de gevaren ervan voor onze democratische samenlevingen.

De residentie

Tijdens de residentie zal het team onderzoek doen en repeteren. Aan het eind van de tweede week vinden er ook stemopnames plaats.

Superamas (FR/AT)

Het Frans-Oostenrijkse collectief Superamas is kind aan huis in Kortrijk. Kunstencentrum BUDA ondersteunt  dit internationaal gewaardeerde gezelschap sinds hun prille begin. De meeste van hun producties werden gedeeltelijk in de studio’s van BUDA gerealiseerd en gepresenteerd.

De afgelopen 20 jaar zijn ze in vele theaters en festivals in Europa en Noord-Amerika geproduceerd en hebben ze hun BIG-trilogie opgelegd. Daarna creëerden ze EMPIRE (Kunst & Politiek), YOUDREAM en THEATRE. Ze stellen ook tentoon in kunstgalerijen, produceren films en geven boeken uit. Met Les Presses du Réel en Jeroen Peeters publiceerden ze een boek over de BIG-reeks.
Superamas creëerde VIVE L’ARMEE! in 2016 ; CHEKHOV Fast & Furious in 2018, een stuk met 4 groepen jonge Europeanen ; THE MAN WHO SHOT MUAMMAR GADDAFI in 2020 en ZERO TO INFINITY, een voorstelling bij het vallen van de avond in 2022.
De leden van Superamas ondersteunen jonge kunstenaars binnen hun verschillende vakgebieden.

In residentie

02 mei 2023 – 13 mei 2023
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda