Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Loïc Touzé (FR)

Cabaret Brouillon

Loïc Touzé

In Cabaret Brouillon stellen zes performers voor om te spelen met de overblijfselen en de ruïnes van de geschiedenis van het cabaret. Ze spreken, zingen, dansen, doen alsof, schorten het heden op om enkele vrolijke, heilzame en groteske figuren aan het licht te laten komen.

Een mengeling van absurditeit, wreedheid, naïviteit, poëzie, melancholie en ironie. Cabaret Brouillon opent een gemeenschappelijke ruimte waar vernieuwende pogingen worden samengevoegd, waar een opeenvolging van ontwerpen en schetsen wordt geëxperimenteerd. Fantasie, onbeschaamdheid en donkere humor gaan op in de constructie van een scenisch gebaar dat zowel gefragmenteerd als continu is, een verwijding van de tijd. Rudimentair en weinig spectaculair, moet deze ruimte, gedeeld door degenen die er zijn en degenen die er binnenkomen, net los genoeg zijn zodat iedereen zich welkom voelt, en net strak genoeg om de aandacht te trekken om meer waar te nemen dan wat er wordt tentoongesteld.

Loïc Touzé (FR)

Loïc Touzé is een danser, choreograaf en leraar. Hij creëerde met name de dansstukken Morceau, Love, La Chance, Fanfare, Forme Simple, evenals het project Around the Table, met Anne Kerzerho, en de film Dedans ce monde. Hij is betrokken bij de projecten van andere artiesten, in muziek, theater, circus of beeldende kunst, en onderzoekt samen met Mathieu Bouvier de notie van de figuur in de dans, wat resulteerde in de website pourunatlasdesfigures.net.

Loïc Touzé geeft regelmatig les tijdens workshops en opleidingen voor zowel professionals als amateurs in Frankrijk en de rest van de wereld. Hij leidde van 2001 tot 2006 samen met Yvane Chapuis en François Piron de Laboratoires d’Aubervillers en leidt sinds 2011 HONOLULU, een ruimte voor residentie, creatie en onderwijs in Nantes.

Al zijn activiteiten worden beheerst door de overtuiging dat een gedanst gebaar een avontuur van transformatie en emancipatie is.

In residentie

06 mrt 2023 – 19 mrt 2023
Budascoop

On tour

14 mei 2023 – 28 nov 2023
Premières - CDCN Chorège, Falaise | Lieu Unique, Nantes | CNDC, Angers

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda