Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Carole Perdereau (FR)

Carole Perdereau (FR): L’Assaut

Ze komt (voor het eerst) bij BUDA Kortrijk werken aan de herneming van L’Assaut (De Aanval, 2014), gebaseerd op de tekst L'assaut du sabre ondulant, uit La vie dans les plis (Henri Michaux). De tekst is daarbij een startpunt, een bron voor een zangstem, een oproep om af te wijken, een richting, een weerstand.

Wat er op scène gebeurt, is minimaal – het mislukt, maar is toch moedig. Brutaal, maar ook beangstigend. Wat is deel van wat de auteur schreef, van wat wij lezen, en wat is interpretatie?
L’Assaut is een poging om ons ontvankelijk te maken voor een schriftuur. Wat zijn de resonanties en impact van woorden op gebaren?

Carole Perdereau (FR)

Carole, anseres en choreografe, begon haar choreografisch onderzoek in 1999. Haar benadering is gericht op de beoefening van insistente en niet-evoluerende situaties. Ze is geïnteresseerd in het proberen te versterken en vervormen van real time. Tegelijkertijd werkt ze als performer samen met verschillende choreografen, met name Loïc Touzé, Jocelyn Cottencin, Laurent Pichaud, Fabienne Compet, Pierre Droulers … .

In residentie

19 jun 2016 – 30 jun 2016
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda