Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Anne Naukkarinen (FI) & Tiago Martins Pinto (PT/Fi)

Carried by Invisible Bodies

Carried by Invisible Bodies

Carried by Invisible Bodies is een performance over echoënde lichamen, materialen en ruimtes. Het is ook een voorstelling over een veelheid van temporaliteiten. Het werkproces richt zich op vragen over de onzichtbare verbindingen tussen menselijke en niet-menselijke materialen en wat voor wereld kunnen we ons voorstellen door historisch verregaande materialen en manieren van kunst maken met elkaar te kruisen? De uitgangspunten voor de performance zijn een sculptuur gemaakt door beeldhouwer Niina Tervo, een gedicht van beeldend kunstenaar-schrijver Maarit Mustonen, een lied gespeeld door de harpiste Natalia Castrillón en de beweging van danseres-performer Anne Naukkarinen.

Tijdens de residentie zal Anne repeteren en zich richten op het maken van een choreografie voor de Carried by Invisible Bodies. De tijd in de residentie wordt gedeeld met de op kunst gebaseerde onderzoeker Tiago Martins Pinto. Het werk wordt ondersteund door Ehkä Production (Turku), The Arts Promotion Centre Finland en de stad Helsinki. In samenwerking met de kunstvereniging i dolci.

Anne Naukkarinen (FI) & Tiago Martins Pinto (PT/Fi)

Anne Naukkarinen is een in Helsinki gevestigde choreografe, danseres-performer en beeldend kunstenaar. In haar artistieke werk wordt het lichaam benaderd als een zintuiglijk, ervarend en complex materiaal dat beïnvloedt en beïnvloed wordt door andere lichamen, materialen, situaties en omgevingen. Naukkarinen’s werk varieert van choreografieën voor performances tot kunstpublicaties en installaties.

Tiago Martins Pinto is een kunstzinnig onderzoeker, een DYI-persoon, en een mens. Hij is momenteel een doctoraal student aan de Aalto Universiteit (Finland) waar hij creatieve codering doceert en onderzoek doet naar saamhorigheid en identiteit in migrantengemeenschappen. Zijn artistiek onderzoekswerk was te zien in Europa en Noord-Amerika.

In residentie

04 apr 2022 – 10 apr 2022
Budatoren

On tour

26 mei 2022 – 29 mei 2022
Titanik Gallery Turku

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda