Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Alienated (BE/NL)

Carry my segment

Alienated

Normaal werkt Alienated met een danspartner die statisch en onbeweeglijk is, maar in Carry my segment is de danspartner een mens, wat nieuwe en andere mogelijkheden meebrengt.

Carry my segment is onderdeel van het huidige onderzoek van Alienated, waarin ze het concept van objectmanipulatie op een andere manier benaderen. Dit keer door het object te vervangen door een levend, menselijk lichaam en de mogelijkheden hiermee te onderzoeken. Dit onderzoek is mede mogelijk gemaakt door: Delft fringe festival en Fonds Podiumkunsten, waarin we samen een ontwikkelingstraject gestart zijn voor de zakelijke en artistieke ontwikkeling van Alienated.

Het artistieke onderzoek gaan we voor een deel uitvoeren bij de Buda. Kortrijk is onze choreograaf haar geboorte stad. Dus dit wordt voor Alienated de eerste keer terug thuiskomen.

Alienated (BE/NL)

De naam ‘Alienated’ is afgeleid van het woord ‘alien’, wat staat voor vervreemding. Vervreemding is kenmerkend voor het werk van Alienated waarin zij het lichaam in een andere context plaatsen, door te werken met objecten. Zij doen dit door dans met de techniek ‘objectmanipulatie’ te combineren. Objectmanipulatie is een techniek waarbij de performer een object gebruikt en omvormt om beelden en vormen te creëren. De samensmelting van deze twee kunstvormen, in combinatie met muziek en beeldende elementen maakt hun voorstellingen bijzonder intrigerend en interessant.

Alienated ziet het object niet als een stilstaand decor, maar als een entiteit en danspartner. De connectie en relatie tussen het object en de performer is een van de belangrijke elementen in hun werk.

In residentie

02 mei 2023 – 13 mei 2023
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda